Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sundmoen og Vikingskipet

Peter Mueller, landsløpere og NM-arrangøren kritiserer med rette temperaturforholdene under helgens NM i Vikingskipet. Viggo Sundmoens uttalelse til NRK radiosporten om temperaturer som visstnok er normale treningstemperaturer i andre skøytehaller, er det ikke meningen ha under selv en så viktig begivenhet som NM , vitner om en provoserende og håpløs holdning. Dette er nok et eksempel på en altfor beskjeden holdning på vegne av skøytesporten fra en i skøytefamilien. Som Jan-Christian Nordahl skriver i sitt innlegg 15. oktober, må skøyte-Norge slutte å stå med lua i hånda. Is- og lufttemperaturen under NM er nok et eksempel på at Vikingskipet ikke fungerer som en skøytehall bør gjøre. Med slike temperaturforhold, 9 grader i lufta som er 4 grader for kaldt og -7 grader i isen som er for varmt, egner ikke Vikingskipet seg for sprinttrening.

Før avgjørelsen om hvilken norsk by som skal være norsk OL-kandidat 2018 kom, mente Sundmoen at Vikingskipet bør brukes til hurtigløp under et eventuelt Oslo-OL(!). Du kan lese om det på NRKs nettsider. Sundmoens ambisjoner om Vikingskipet som gjenbruk under et fremtidig OL og hans holdning til driften av den samme hallen henger ikke sammen. Dessuten ville det ha vært merkelig å bruke Vikingskipet under et eventuelt Oslo-OL når Oslo innen den tid, OL eller ikke OL, skal ha en langt mer moderne skøytehall enn Vikingskipet og med forhåpentligvis en minst like stor tilskuerkapasitet i et området med rundt en million innbyggere. Mens vi allerede alt for lenge har ventet på en skøytehall i Oslo har Vikingskipet fungert som en annenrangs skøytehall. Jeg ønsker Vikingskipet en riktig god bedring!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.