Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Stopp diskrimineringen!

Takk til Per Ivar Henriksbø, Brynjar Haarberg og Terje Wasvik som igjen setter et nødvendig fokus på diskrimineringen av kvinnelige norske skøyteløpere. På herresiden har vi et minimumsuttak, mens vi på damesiden langt ifra har det engang. Takk til Dansk Skøjte Union som med sine små ressurser prioriterer å sende en kvalifisert løper, Cathrine Grage, som har resultater som er noe mindre bra enn våre løpere som nok en gang ved uttak ettertrykkelig blir forbigått. Det var 9 av 31 løpere på 5000-meteren i Kolomna som fikk en dårligere tid en Grage. Disse 9 løperne kommer fra Kina, Polen, Russland, USA og Kasakhstan. Mari Hemmer ville i tillegg hatt gode muligheter til i alle fall å slå Katarzyna Wojcicka og Andrea Jirku. Et annet tankekors i denne sammenheng er at flere svake håndballnasjoner klarer å prioritere å sende fyldige tropper til det pågående håndball-VM.

Slik jeg ser det har det største problemet for norsk skøytesport i en rekke år nå vært det svake forbundet. Ikke har de så langt hatt vett til å ansette en mediaperson som har hovedansvaret for å legge forholdene til rette slik at hurtigløp får får den mediaoppmerksomheten og de sponsorene den viktige nasjonalsporten absolutt bør ha. Dette er ingen unnskyldning for de avisene som hadde en elendig dekning av Håvard Bøkkos overraskende gode løp i Kolomna. Det hjelper imidlertid ikke å forholde seg passiv og si at sånn er det bare. Når hurtigløp er den mest engasjerende sporten vi kan tenke oss, med så mange interessante aspekter som vi knapt kan finne i noen annen idrett, får vi virkelig vise et engasjement ut mot media og det norske folk.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.