Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøytehall i Tromsø

Viser til Leif-Harry Hansens positive innlegg om skøytehall i Tromsdalen og det han omtaler som "nasjonal verneplan" for norsk skøytesport. Og det er viktig å få frem at dette anlegget har betydning for hele Norge, gjennom sin positive effekt på vår nasjonalidrett: lengdeløp på skøyter.

Å ta vare på den idretten som siden 1898 har gitt Norge 38 VM-gull i allroundmesterskap og 25 OL-gull, er ikke bare skøyteentusiastenes ansvar. Det er et statlig og kommunalt ansvar, med positiv effekt på lokalt næringsliv. Det snakkes om et flerbruksanlegg med både curling og ishockey, og dersom dette kunne fått entusiaster fra andre skøyteidretter til å samarbeide, så hadde det vært utmerket, men jeg er ikke sikker på at et samarbeide om et slikt flerbruksanlegg vil være liv laga. Det blir fort mye krangling, noe som ikke er effektiv tidsbruk.

Beliggenheten
Jeg er heller ikke sikker på at beliggenheten i Tromsdalen er den beste. Mitt forslag, som vel også var Leif-Harry Hansens opprinnelige ønske, er at vi bygger en hall nord for Krafthallen, ved siden av universitet og sykehus. Der har vi allerede et hoppanlegg, og det vil jo være en hyllest til våre to nasjonalidretter å plassere anleggene ved siden av hverandre.

Spillvarmen fra isproduksjonen vil da kunne brukes på to viktige institusjoner som universitet og sykehus, i tillegg til at man varmer opp selve hallen, garderobene og en skøytekafé. De gode bussforbindelsene til området, er også en positiv gevinst med denne beliggenhet. Det vil i tillegg være kort vei for de potensielle studenter og studiner som vil kombinere studier med fysisk aktivitet på isen.

Mesterskapsarrangør
Som undertegnede skreiv i min hyllest til vår skøytekonge Knut "Kupper'n" Johannesen på hans 75 årsdag den 6. november, vil jeg gjerne at han skal komme opp til Tromsø for å åpne en skøytehall ved navn "Kupper'n Arena", i sammenheng med at det den 23. mars 2014 er nøyaktig 50 år siden han gikk sitt siste aktive løp nettopp i Tromsø.
Jeg mener at det navnet er bedre enn det lite publikumsvennlige "Spektrum Borealis". Sannsynligheten er stor for at kun Spektrum-delen av navnet ville blitt nevnt, og da har du forvekslingsmuligheter som vel ikke er ønskelige.

Dersom viljen er der, så vil vi – norske skøyteentusiaster, stat, kommune og næringsliv - kunne gjennomføre dette og krone det med et mesterskap i Tromsø i 2014. Jeg velger meg allround-VM, med skøyteentusiaster fra hele Norge, samt festglade folk fra Nederland, Italia, USA, Canada, Tyskland, Tsjekkia, Russland og Japan.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.