Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Trond Giskes politiske mesterstykke

Man skal alltid være villig til å ta selvkritikk når man tar påviselig feil. I et tidligere innlegg i denne spalten skrev jeg i anledning Tromsøs OL-søknad:

Så gjenstår det å se hva politikerne vil gjøre. Min tiltro til at de skal ha evnen til å skjære gjennom er ikke spesielt stor. Politikerne synes i dag å være med styrt av et slags misforstått gallupdemokrati samt enkeltsak-utspill i media. Det er jo bare å nevne helse- og innvandringspolitikken. Måtte jeg ta feil!

Jeg tok feil, men på en helt annen måte enn jeg hadde forutsett. Unnskyld Trond Giske, jeg undervurderte din politiske kløkt. Isteden for å behandle OL-søknaden på politisk nivå på bakgrunn av Veritas-konsulentenes rapport (som du selv har bestilt), sender du saken elegant tilbake til idrettsstyret med en relativt avmælt, men dog klar beskjed om at nå må idretten ta ”samfunsmessig ansvar”. Og vips, så får du det som du vil, og du slipper å få en sak på bordet som tydeligvis splitter regjeringen. Nordlendingene kan la sin vrede gå ut over idrettsstyret, og Senterpartiet kan håpe på å få flere nordnorske ordførere ved neste kommunevalg...
 
Endelig forstår jeg hva den politiske opportunismens store læremester Otto von Bismarck mente med uttrykket ”Politikk er det muliges kunst”.

Når Norge om noen år skal fremme en ny søknad om vinter-OL (etter av vi forhåpentligvis har blitt enige om hvor dyrt et OL-arrangement kan være), håper jeg at søkerbyen (gjerne Oslo, Erling Lae har jo sagt at byen søker gjerne på ny) har et samlet idretts-Norge i ryggen helt fram til mål, og at mindretallet støtter lojalt opp om et flertallsvedtak.
 
Nordlendingene er heldigvis ikke langsinte. De er ikke som elefanten, den glemmer som kjent aldri. Folket nordpå er mer lik sauen, den glemmer fort. Derfor har jeg god tro på et den splittelsen norsk idrett har vært igjennom fort vil være glemt, og at idretten med tid og stunder vil vende tilbake til normaltilstanden.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.