Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ben Henry Pedersen og OL

Jeg må innrømme at jeg av og til har vansker med å henge med i Ben H. Pedersens debattmessige innspill. Det samme har tydeligvis han i forhold til mine to siste ironiserende (var ment slik fra min side i alle fall) innlegg om selve saksbehandlingen i OL-saken. Så la meg få poengtere følgende:

  • Jeg er først og fremst tilhenger av at Vinteridrettslandet Norge bør søke om Vinter-OL i alle fall hvert 25 år – jeg er OL-entusiast (ikke nordnorsk entusiast), og mener at Norge som arrangørland har viktige verdier og kvaliteter å tilføre den olympiske bevegelse.
  • Det tre byene som søkte om OL i 2018, Oslo, Trondheim og Tromsø, hadde etter min mening alle et fullgodt idrettslig og arrangementsmessig konsept å tilby. Uansett hvilken kandidat Idrettsstyret hadde gått inn for i vår, ville jeg ha støttet det fullt ut.
  • Etter at Idrettsstyret hadde tatt sin beslutning, støttet jeg følgelig Tromsøs kandidatur, og fulgte dermed Idrettsstyrets parole om at når valget var tatt, måtte en samlet idrettsbevegelse stille seg bak kandidaten som ble valgt. Dette var tydeligvis tomme ord, når selv ikke Idrettsstyret selv klarte å følge sin egen parole.
  • Så opplever vi det sære at Idrettsstyret selv opptrer som Kulturdepartementets lakeier og velger å trekke søknaden, før våre styrende organer overhodet har uttalt seg om rammen for den nye statsgarantien er ”samfunnsmessig forsvarlig”. Jeg er ikke alene om å mene at dette er et skikkelig skudd for baugen for Norge som OL-arrangørland, i alle fall på kort sikt. Og jeg hadde blitt like forbannet hvis en søknad om en statsgaranti fra Oslo eller Trondheim (om de hadde blitt valgt) hadde blitt utsatt for tilsvarende lemfeldig saksbehandling. Man bør ikke være alt for velutrustet med empati for å kunne forstå Tromsø-miljøets skuffelse og forbannelse. Men nå er avgjørelsen tatt, og det må vi selvsagt akseptere.

At Pedersen i et tidligere innlegg gir skipresident Seeberg ”ros” for sin ”åpenhjertighet” med hensyn til Tromsø-OL, synes jeg er oppsiktvekkende. Til og med Oslo Skikrets’ leder gikk ut på TV i går kveld med kritikk mot skipresidenten som altså går ut mot et enstemmig vedtak fra sitt høyeste organ, Skitinget. Er det slik vi skal ha det i norsk idrett? En grunnleggende ide i alle former for organisasjonsarbeid er at mindretallet skal respektere en flertallsbeslutning.

Til slutt Ben H., nå må også du akseptere at Bjugn-miljøet for at de klarte det som Trondheims-miljøet aldri så langt har vært i nærheten av å klare: Å realisere tanken om en skøytehall. I stedet får å bli omtalt som en ”tabbe” synes jeg entusiastene i Bjugn fortjener all mulig ros og oppmuntring for det de har klart. Min oppfordring til deg er derfor, Ben H.: Finn fram skøytene igjen, legg deg i trening og meld deg på til Veteran-VM i Bjugn til vinteren. Jeg stiller som sekundant!

PS: Jeg har bodd 2/3 av mitt liv i Skedsmo og heier på LSK i fotball.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.