Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skate-off

Jeg er en skøytesupporter fra Holland, og sammen med tre venner heier jeg særlig på alle norske skøyteløpere. Med stor interesse har vi fulgt NM allround på internett og var veldig glad for at Solli gikk inn til en 3. plass og uttak til EM (trodde vi). Men vi kjenner uttaksprosedyrene i Norge og vet at man skal vente til uttak er publisert på NSF-siden. Og så var det en «stor» overraskelse at Solli var ikke tatt ut... utrolig! Er en 3. plass ikke godt nok for uttak? Og hvorfor må han gå en skate-off mot nummer 6? Det er helt absurd, mener vi! På grunn av følgende:

Tore var både på 500m, 1500m, 5000m og sammenlagt (mye) bedre som Øystein. Bare på 10.000m var Øystein 1.5 sek. raskere.

Det er et allround-mesterskap. Derfor er sammenlagt det mest viktige. Der gikk Tore inn tre plasser bedre enn Øystein, og med en forskjell 2,228 poeng.

NM gikk «normalt» for både Tore og Øystein. Ikke sykdom eller skade før eller under NM, og forholdene var, til tross at NM gikk utendørs, like.

Uttakskriteria fra NSF sier at resultatet av kvalifiseringsløpet er bindende («amerikansk» uttak). Tore er ved første 4. Øystein ikke.

WC-løp gjelder også som kvalifiseringsløp, og der var Øystein bedre enn Tore. Men det var langdistanser, og hva er da nytter det da å gå et veldig bra NM? Øyensynlig nesten ingenting. Uttak bli gjort av Peter Mueller og Øystein Haugen. Den er treneren og sportssjefen fra landslaget men også fra forbundsgruppen. Øystein er med i den gruppen. Tore er ikke med i den. Det skulle ikke være mulig at treneren og sportssjefen for et par av løperne gjør uttak til internasjonale løp som EM. En selvstendig kommisjon burde bestemme uttakene.

Tydeligvis tviler Mueller og Haugen på om Tore er god nok for EM. Men hvorfor skal noen som gikk inn til 6. plass være bedre da? Og hvorfor er Hege Bøkko tatt ut på kvinnesiden mens hun ennå ikke klarte å rekke kvalifiseringstiden for deltakelse i EM. Er det godt nok?

Tore skal kjempe med Øystein om en plass, mens Lars og Henrik kjemper om sisteplassen. Hvis Tore taper, da kommer to mann han har slått i NM til EM.

Når de må gå en skate-off, hvorfor kun på langdistanse? Det gjelder et allroundmesterskap. Det betyr at man skal prestere godt på både kortdistanser og langdistanser.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.