Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Otterå

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å svare på slike responser som Harald Otterås. Men den er så usaklig og lite underbygget og selvmotsigende at jeg ikke vil la leserne tro at de lite flatterende adjektivene han ilegger meg – faktisk er mine. Et sted må grensen gå for feilsiteringer og oppspinn. Otterås' feilvurderinger stiller i samme klasse som Sognlis totale blindskudd der han avslørte en mangel på kritisk sans og ditto mht. forhold som individ/rolle og hvor han samtidig i en annen kontekst både roser og riser den lokale skøytekonstitusjonen.
 
Otterå savner kreativitet og ”nokon innlegg med positiv vinkling”. Jo da, det er ”sikkert” mye positivt som skjer, også innen vår idrett. Men det er ikke min misjon eller visjon å skrive om. Det kan andre gjøre. Men en ting skal Otterå ha klart for seg; å være kritisk er ikke det samme som ”pyton” alternativt noe i negativ forstand. Kanskje du oppdaterer deg litt mht retoriske ressurser før du hiver deg utpå neste gang. Som du ser er ikke dette en spørsmålsformulering.
 
Å skrive i affekt, som Otterå gjør, uten å underbygge påstander, blir til slutt en misforstått kritikk med tilbakevendende effekt fordi den ikke skiller mellom ord og tanker, den samme tabbegrøfta Sognli falt i. Og ærlig talt, mener Otterå at dette er vår verden i sitatet: ”me må vera litt meir positiv og ikkje minst kreativ i debatten for å prøva å inspirera både klubbar, kretsar, regionar og NSF til å verta bedre på det meste ”. Flotte paradigmer, hvor Otterå gløymer eit ”korleis”, konstituert i en tilsynelatende eventyrverden. Hva er kreativt om ikke kritisk er det, ved å stille opp spørsmål og alternative løsninger? Oppsummeringer rundt herligheten i den 10-punktslista som Otterå presenterer er noe alle vet. Argumentene bør han heller gå til media med…

Mitt påståtte ”manglende” engasjement i skøytemiljøet i Trondheim, som Otterå etterlyser, er nok et eksempel på hvor lite han vet før han uttrykker seg og retter seg til en som har brukt et helt semester på NTNU for å se idretten, her også hurtigløp, i et forsøk på å bedre den totale situasjonen, noe som er gjengitt i disse debattsider. Derfor er Otterå usaklig.
   

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.