Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Arild Gjerde, elefanter og sauer

Jeg har lagt merke til at Arild Gjerde har et syn på idrettspolitikk basert på en ihuga nordnorsk entusiasme. At han helt overser "sin" egen OL-komités behandling, mer bestemt en arrogant omgåelse av økosamfunnet og økonomi, får vi som tenker annerledes ha ham unnskyldt for. Jeg har fulgt med i debatten og er sannsynligvis ikke den eneste som ble sjokkert da tallene ble lagt fram. At Veritas la til grunn "helt andre parametre" ble fra nord møtt med hoderysting og en flau utgave av Vegard Ulvang, som ikke lar være å le av andre i sin mangel på en helhetlig forståelse. Et skjønn basert på ekte nordnorsk lokalpatriotisme, hvor det viktigste var å vinne, men ikke å delta, gjelder framfor alt annet. En strategi basert på implisitt informasjon, eller hemmeligholdelse av fakta, er dessverre en av de største idrettspolitiske selvmotsigelser.

Her gjelder ikke hvor det strategisk er klokest å legge et olympisk mesterskap. Hovedmålet er derimot å feie (u)nødvendig "støv" under teppet. Slik verken kan eller skal norsk idrett administreres. Det burde Arild Gjerde, og mer enn de fleste andre, vite. Og det vet han nok innerst inne…
   

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.