Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttaket til junior-VM 2008

Det er med interesse jeg leser Sara Hemmers innlegg i Skøytesport vedrørende uttaket til junior-VM i år. Hun kan fortelle at Frida van Megens poengsum i junior-NM er den nest beste oppnådd i jenteklassen gjennom tidene. Sportssjef Øystein Haugen begrunnelse for ikke å ta ut Frida til VM, er at det sportslige nivået blant jentene er for lavt.

I gutteklassen har skøyteforbundet sendt tre løpere til junior-VM hvert eneste år. I år begrunner de uttaket av bare to løpere med at det sportslige nivået også blant guttene ikke er høyt nok. Jørgen Tønne som ble nr. 3 i år oppnådde den fjerde beste poengsum gjennom tidene i et junior-NM.

Uttaket gjort av skøyteforbundet og Øystein Haugen stilles etter dette i et underlig lys.
Løpere, trenere og ledere mister gnisten til å fortsette med å drive sin idrett når de blir behandlet på en så vilkårlig og uriktig måte. Her burde Haugen rykke ut med en unnskyldning til de løperne det gjelder og raskt gjøre om uttaket.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.