Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Verste sesong?

Johan Fredrik Bjerknes og Ben Henry Pedersen skriver i innlegg at dette har vært "katastrofalt" og "ikke kan huske så dårlig". Da er det bare på sin plass å minne om fjorårssesongen: Ingen pallplasser i EM eller VM (to fjerdeplasser) Beste VM enkeltdistanser: 5. plass Håvard Bøkko 10000 meter Fire pallplasser i World Cup (Eskil Ervik 3, Øystein Grødum 1) Åtte norske plasser blant de 20 i World Cup (A-gruppe)

I år er Norge bedre målt etter alle mål, unntatt plassering i sprint-VM, hvor det gikk ned én plass. Dette tross at den som sanket i hop pallplassene i fjor har lagt opp, og det har også mannen som var blant de 20 beste på 1000, Even Wetten. Maren Haugli, tier på 3000 i fjor, greide i tillegg å bli skadet før de to siste løpene i WC.

Hvis man absolutt skal tilbake til før Mueller-æraen, kan jeg nevne 2002-03: Beste plass i EM eller VM: 6. plass Eskil Ervik Bronse VM enkeltdistanser: 10 000 meter Lasse Sætre Én pallplass i World Cup (Lasse Sætre) Beste nordmann i sprint-VM: Grunde Njøs 26. plass. Tre nordmenn blant de 20 i World Cup. Det eneste som var litt bedre i 2003 er mesterskapet på enkeltdistanser, som har mindre prestisje enn allround.

Ting går stort sett sakte. Det trengs tid for å trene opp gode skøyteløpere, og jeg er enig at det må gis tillit, WC-sjanser og VM-kvalifiseringssjanser til løpere som ikke er der helt ennå, som Øyvind Andreassen, Frode Bartholdsen, Lars Kvaalen, Stian Elvenes, Tore Solli, Mari Hemmer, Frida van Megen, Tine Køpke - på distanser hvor dette ikke går ut over løpere som er bedre og vi har kvoteplasser til det. Men det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig: at sportslig ledelse ikke evner å benytte kvoteplasser forhindrer ikke at Mueller-perioden har vært en sakte fremgangstid for norsk hurtigløp, og det å sette som krav - ikke mål, men krav - at det fra Norges tusen hurtigløpere skal komme like mange gode som fra Nederlands titusener er og blir rent tullball. Å sjalte ut Håvard Bøkko fra betraktningen - mannen som gjennom sine prestasjoner har sørget for at media igjen har fått en viss interesse for skøytesporten (har det noen gang vært mer skøytesport på TV enn i år?) - blir enda mer parodisk.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.