Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Forbedret stevnekvalitet er målet

I Jarle Pedersen og undertegnede sine innlegg er ordet veteran kun nevnt en gang. Derfor faller jeg helt ut når dette blir hovedtema for den videre debatten. Det vi vil frem til, er at det bør være kvalifiseringstider til norgescup arrangementene, enten de går ute eller inne. Dette gjennomførers også i forbindelse med andre stevner nasjonalt og internasjonalt, med hell. Vi har ikke nevnt noe aldersgrense, men heller et sterkt ønske om en forbedret stevnekvalitet.
 
Vi mener at norgescup-arrangementene bør og skal være det nest høyeste nivå på nasjonale stevner. Det er kun NM og LM som bør ha høyere status. Dette skal være noe å strekke seg etter for alle som vil gå fort på skøyter. Det er det motsatte av ”å sy puter under armene”. Kvalifisering til disse stevner gjøres gjennom kretscup og/eller andre godkjente stevner. Da vil også statusen på de lokale stevner komme opp på et høyere nivå. Vi må unngå denne serien igjen i et NC: 0:55,39, 5:47,29, 2:42,41 og 9:56,58.
 
Vi har stor tiltro til at NSF dyktige tallfolk kan komme frem til de riktige kvalifiseringstider på den enkelte distanse, for juniorer/seniorer, damer og herrer, ute og inn. Seniortidene bør selvfølgelig være enda litt bedre, enn for de unge fremadstormende. Et annet poeng er at løpene kun får gå den/de distanse(er) de har innfridd oppsatt kvalifiseringstid.
Ved sammenlagtstevner, bør grensen for deltagelse settes ut i fra totalpoengsummen som kvalifiseringstidene forlanger på den enkelte distanse og klasse. Eks. 41.0, 2 06.0, 4 30.0 og 7 ? = poengsum. Dette åpner også opp for gode distanseløpere som ønsker å gå allround, men som har en ”svak” distanse.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.