Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Riktig av forbundet!

Jeg synes det er merkelig at skøytefolk ikke skjønner hensikten med EM-uttaket. Jeg har lest svaret skøytepresidenten ga til Sandefjord, og hun har helt rett. En tredjeplass i NM allround sammenlagt trenger ikke kvalifisere til å få gå 10.000 m i EM og dermed få en sammenlagtplassering der. Grødum er en bedre 5000 m løper enn Solli og vil helt sikkert kvalifisere seg til 10.000 m ved å bli blant de 8 beste på 5.000 m. Dermed vil han kvalifisere seg til VM. Det må være viktigere enn å risikere å få en løper uplassert i EM og miste en plass i VM! Med den framgangen T. Solli har hatt i år er han på nippet til å klare det, men det han har vist i World Cup tilsvarer ikke det (jfr. uttakskriteriene som jeg trodde de involverte kjente). Solli er ung og får nye sjanser.
 
Vi hadde en tilsvarende situasjon i 2006 da O. Borgersen slo Grødum sammenlagt i NM. Grødum fikk gå EM (nr 5 på 5000 og 3 på 10.000) og senere VM (nr 3 på 5000 og 2 på 10.000 med norsk rekord). Borgersen ville ikke i dette selskapet kvalifisert seg til 10.000!
 
Nå må vi få slutt på sytingen fra visse miljøer innen skøytesporten (hadde også en Hemmer-sak for et par år siden) og la forbund og ikke minst den sportslige ledelsen jobbe i fred slik at de kan ta de riktige avgjørelser på taktisk riktig sportslig grunnlag.
 
Godt nyttår !

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.