Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hurtig allrounder uønsket?

Som leder i Oslo Skøiteklub ønsker jeg å kommentere innlegget til Morten Henriksen. Det skyldes at han eksplisitt nevner Lars Kvaalen fra OSK og at han etterlyser at ”lederne i klubbene til utøvere som forbigås” står frem med sine synspunkter.

Selv om vi til nå ikke har stått frem på debattsidene i Skøytesport, er OSK som klubb skuffet over at det ikke var plass på årets forbundslag til Lars Kvaalen. Vi kjenner ikke til hvilke løpere som eventuelt har fått tilbud om å være med i forbundsgruppene og deretter sagt nei, men Lars har uansett ikke fått tilbudet.

Morten nevner helt riktig Lars’ kvalifikasjoner på 1000 og 1500m. Det vi i OSK også undres over, er at NSF ikke synes å se det potensial som ligger i Lars som allrounder.

Så vidt vi har kunnet erfare, er det kun to norske skøyteløpere (gjennom alle tider!) som har gått 500m på 36,5 eller bedre og 10.000m under 14 blank. Den ene er selvfølgelig Håvard Bøkko. Den andre er Lars Kvaalen. Noen fra statistikkgruppa får arrestere oss hvis vi tar feil. Da er det underlig at det ikke er plass til Lars på et norsk forbundslag.

Mesterskapene er viktig for skøyteinteressen i Norge. Vi trenger derfor løpere som kan hevde seg i disse. Hurtighet er blitt en forutsetning for å nå opp sammenlagt i et allround-mesterskap Det er faktisk i stor grad blitt en forutsetning for å kvalifisere seg for 10.000m.

Lars har denne hurtigheten. Med trening sammen med de beste langdistanseløperne er vi overbevist om at Lars, som nylig fylte 22 år, har et stort potensial for stor fremgang også på 5000 og 10000m.

Så Morten Henriksen, vi støtter din vurdering i at Lars burde hatt en plass på dette laget.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.