Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Noen tanker i påskesolen

Om å ville hverandre vel...

En god kollega sa en gang: ”Sammen skal vi bli sterke og da kan vi utrette utrolige ting, det hele handler om å ville hverandre vel”. Disse ordene har jeg mange ganger tatt fram i ulike sammenhenger og gjør det igjen nå. Hvordan er det i skøytenorge – vil vi hverandre vel? Konstruktiv kritikk er positiv når man evner å gjøre den om til handlinger som fører til forandringer som skaper nye muligheter. Det å ville hverandre vel handler også om empati og forståelse for andres tankesett og handlemåter. Et åpent sinn for at det faktisk finnes andre der ute som også er tenkende mennesker og som handler ut fra sin overbevisning. Mennesker med ønske om å gjøre det beste for det man brenner for. Jeg er sikker på at alle med interesse for skøytesporten på et eller annet plan i Norge mener det beste for sporten. Noen er i posisjon til å gjøre noe mer enn å mene, og det er ikke alltid like rett frem. Uansett vil det være kritikere der ute som mener noe burde vært annerledes, men er det ensbetydende med at alt er galt? Neppe. Denne sesongen har jeg på tre ulike områder hatt dialog med NSF:

1) I forbindelse med uttak til WC og junior-VM hvor jeg ikke har vært enig i alle disposisjonene. Dialogen med Øystein Haugen har vært konstruktiv selv om vi har vært uenige på sak. Jeg vil Øystein Haugen det beste, for vi trenger en sterk og visjonær sportssjef, og vi kan bidra til dette gjennom en saklig dialog. Vi vil det beste for sporten derfor er vi opptatt av uttak.
 
2) I forbindelse med ny skøytehall på Valle Hovin har det i vår vært behov for utstrakt dialog med ulike politiske organer i Oslo kommune. Her har Vibecke Sørensen og Morten Almaas stilt opp 100% og vært med å gjøre denne jobben enklere for oss – de har villet oss vel.

3) Breddeidrettsutvalget har vært med å bidra til å få rulleskøyter på programmet i Oslo, for de har villet oss vel.

Selv om jeg ser mange ting som ikke nødvendigvis er slik jeg skulle ønske så er det likevel et sterkt ønske om å bidra positivt og det er et utmerket utgangspunkt for samarbeid. Jeg hadde en sjef en gang som var flink til å gi både ris og ros, men aldri samtidig. Tenk over det. Jeg jobber til daglig i en bedrift som er representert i mange land. Vi har et felles mål om å omsette mest mulig av våre produkter. Derfor har vi kontinuerlig møter på internasjonalt plan for å del på våre gode erfaringer for å kunne kopiere hverandres suksesser – for vi vil hverandre vel. Hvordan er det i vår lille, men kjære skøytefamilie – vil vi hverandre vel? God påske og takk for en god sesong med mye skøytemoro! Lykke til med forberedelsene til neste sesong – jeg ønsker dere alt vel, jeg vil dere vel.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.