Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Maraton-Norgescup

Ikke uventet er det kommet noen reaksjoner på innlegget mitt 11. november. Først vil jeg beklage at jeg var feilinformert vedr. elektrisk tidtaking. Men uansett så er vi vel enige om at et stevne av en slik størrelse som NC 3 var, SKAL ha elektrisk tidtaking.

Ole Hermann Sørli stiller noen spørsmål som jeg skal forsøke å gi svar på: ”Hva slags stevner skal de som ikke innfrir kravene gå?”

Det arrangeres jo løp hele vinteren i alle skøytekretser og de fleste av disse løpene er åpne for alle klasser. Videre er det både nasjonale løp, kveldsløp i Vikingskipet, Masters Int. mm. På Slåtthaug har man i dag avviklet vært løp nr. 4 denne sesongen, 3 av disse har vært åpne for klassene 12-Veteran. Det er med andre ord ikke mangel på løpstilbud.

Tidskrav: Jeg mener bestemt at tidskrav vil være mye bedre enn bare å sette et tak på antall løpere og bruke ”først til mølla” prinsippet. Hvis Sørlis forslag skal gjelde, kan man risikere at hobbyløpere som er tidlig ute med påmelding, fortrenger landslagsløpere fra å delta. Jeg synes ikke det er holdbart. Mitt poeng er at løperne som deltar i NC, skal holde et kvalitetsnivå som er høyere enn de åpne kretsløpene, men selvsagt ha plass til mange flere deltakere enn norgesmesterskapene. Dette vil man kunne få til gjennom å innføre tidskrav for alle.

Omvendt seeding: Hvis vi ønsker toppidrettsutøvere i skøyter, må vi også legge forholdene til rette for dem. Det å bli en toppidrettsutøver er utrolig krevende. Det kreves enormt mye av den enkelte aktive, men det kreves også mye av omgivelsene. Det er helt andre krav enn det ”hobbyløpere” har. Mange som uttaler seg om disse spørsmålene har ikke peiling. Kanskje er denne holdningen medvirkende til at vi i Norge sliter med å komme opp på nivå med de beste. I Calgary har man skjønt dette og lar de beste starte først i løp med veldig mange deltakere. Sørli henviser til flere paragrafer som gjør at dette ikke er mulig. Vel, da får man endre paragrafene.
 
Innlegget til Terje Bård Hansen velger jeg å la være å kommentere.
 
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.