Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

En bedrøvelig sesong

Årets sesong har vært mildt sagt vært bedrøvelig, hadde det ikke vært for Håvard Bøkko, hadde den etter min mening vært en katastrofe. Da snakker jeg om seniornivå, blant de yngre synes jeg det ser litt lysere ut.
 
De etablerte løperne har med unntak av Håvard Bøkko stått på stedet hvil med et lite unntak for Dag Erik Kleven som har gått noen gode løp. På damesida er er det enda verre. Jeg håper jo at Maren Haugli kommer tilbake, men selv om hun blir like god som før, er det et stykke til toppen. Mari Hemmer har en enda lengre vei å gå, og bak der er det syltynt. Men jeg aner konturene av en ny Bøkko (Hege).
 
Hvorfor er det så vanskelig og få fram gode løpere i Norge? I andre nasjoner vi kan sammenligne oss med "tyter" det fram med gode løpere både på dame-og herresida.
Jeg tviler mer og mer på om vi er tjent med at Peter Mueller skal styre norsk skøytesport i årene framover. På meg så virker det som han har mistet noe av gnisten.
Dessuten har han kun lyktes med Håvard Bøkko, ingen andre. Håvard tror jeg hadde blitt toppløper uansett.
 
Det er også noe med uttakene til stevner jeg ikke liker. Mange andre såkalte fattige nasjoner stiller med fulle kvoter i wc. Havner du i b-gruppa i Norge så er det rett ut.
Hvordan kan en bli bedre da? Det holder ikke bare å gå her hjemme på berget. Jeg tror vi snart må se til andre nasjoner som har gjort det bra, for å få nye impulser. På sprintsida er Finland i verdenstoppen, enda de knapt nok har en kunstfrossen skøytebane. Nederland har vel ikke flere baner enn oss, men nivået er som dag og natt.
 
Dette var vel kanskje i meste laget negativt, men det er sjelden jeg har vært så skuffet som etter årets sesong. Men Håvard har som sagt vært fremragende. Sverre og Henrik skal få en sjanse til av meg, men oppnår de ikke betydelig nivåhevning til neste år, må andre få muligheten.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.