Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Nå er lavmål nådd!

Det er deprimerende lesning å se fordeling av istid i Vikingskipet for kommende sesong. Nasjonalanleggsavtalen tilsier 125 dager med is. Kommende sesong teller jeg 89 dager inkl. tradisjonell stenging rundt nyttår. Er det virkelig representanter for Norges skøyteforbund som er med å bestemmer dette? Hvor er fullmaktene?
 
I den svarteste perioden i sesongen, i bokstavelig forstand, fra 9. november til 27. desember er det ikke tilgjengelig is i nasjonalanlegget. Etter mitt skjønn er det en startende katastrofe for norsk skøytesport.
 
Jeg har fulgt norsk skøytesport i snart 30 år på nært hold. Flere med meg så i sin tid Vikingskipet som redningen for norsk skøyteport. Folk har flyttet til Hamar for de trodde at de skulle få gode treningsmuligheter. For 8-9 år siden så det ganske lyst ut etter at nasjonalanleggsavtalen kom i stand. Vi fikk etablert landets første regionlag (Mjøsteam). En periode var det 12 løpere på høyt nasjonalt nivå med i teamet – til og med et par svensker var med. Nå har det utviklet seg til det nærmest håpløse. Ingen løpere kan lenger reise til Hamar for å få gode isforhold. Det er ikke bare 10-12 landslagsløpere man skal ta hensyn til. De er ikke der engang! Skal vi greie å bygge opp nye løpere, må de gis mulighet i Vikingskipet. Riktignok ha vi fått Fosenhallen. Takk og pris for det, men uansett er det Vikingskipet som er flaggskipet.
 
Hvor er resten av skøyte-Norge i denne sammenhengen? Er det greit at Vikingskipet dør ut som arena for nasjonale løpere? Nå synes jeg at flere må våkne. Skal vi redde skøytesporten for den sanne undergang, må noe gjøres nå. Istid i Vikingskipet er et viktig grep. Så må også hvitsnippene komme seg på banen å se hva som virkelig er i ferd med å skje.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.