Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Omatt og omatt

Jeg leser med interesse at vi har 4 plasser til disposisjon til EM Allround på skøyter i Herenveen i januar 2009, da for menn. Fornuften min sier da at vi har nå gjennomført et NM allround og fått fordelt de 4 første plassene. Så leser jeg og hører på NRK sport at det skal arrangeres skate-off mellom de 2 som fikk 3. og 4. plass mot løpere som ligger lengre ned på listen.

Jeg håper virkelig noen har skrevet feil, for det finnes lite rettferdighet i at dette skal være en del av forbundet sin måte å føre uttakspolitikk på. Tore Solli gjør et kjempebra NM, blir nr 3 sammenlagt, blir nr 2 på 5000, bare slått av Bøkko, så tvinges han ut i en skate-off på 5000 mot en person han slo på 5000 i dette NM samt på 2 andre distanser og sammenlagt! Det finnes det ingen rettferdighet i og heller ingen god forklaring på, spør du meg.

Dette minner meg litt om klippekort-politikk, dvs at etablerte løpere skal få en ekstra sjanse fordi de ikke presterte godt nok når det gjaldt! Hvordan i alle dager skal unge fremadstormende løpere skjønne noe av dette, hvordan skal folk som meg kunne skjønne at dette er rettferdig og hva med motivasjon til å fortsette når gode prestasjoner ikke blir belønnet med rettferdighetssans?

Her bør forbundet med sportssjefen i spissen komme med en saklig og grundig redegjørelse på hvilke føringer de nå har benyttet seg av for å forsvare et så kontroversielt og uforståelig utspill, både overfor løperne det gjelder samt det norske folk. Håper Forbundet kjenner sin egen besøkelsestid og rydder opp i egne rekker, fordi dette synes jeg er flaut og noe jeg ikke ønsker å være en del av!

Jeg sier i alle fall lykke til Tore Solli og Lars Kvaalen. Håper rettferdigheten seirer!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.