Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Billetter til VM i Berlin

Skøytepresidenten nevner i sitt nyttårsbrev at 200 billetter til hele Norge ikke hører noen steds hjemme når vi snakker om et all round-VM på skøyter. Han har naturligvis helt rett. Men det reiser ett sentralt spørsmål.

Hvilken rolle spilte Norge da ISU tildelte mesterskapet til Berlin? Hallen i Berlin har meget begrenset tilskuerkapasitet, 3.000 i følge egne nettsider. Vel vitende om at Berlin er innenfor kjøreavstand fra Nederland og Norge, og at interessen i de to land er betydelig, burde man aldri godkjent en hall med så begrenset kapasitet til å arrangere et VM. Alle – selv inngrodde ISU-byråkrater – burde ha skjønt at her er det snakk om en mega overetterspørsel etter billetter i forhold til kapasitet.

Når de tyske arrangørene i tillegg har opptrådd utrolig klønete og at NSF ikke har klart å gi noen som helst gode billettindikasjoner til supportere, så skaper det enorme frustrasjoner.

Vi kan videre lese i Presidentens nyttårsbrev at forbundet sliter med å skaffe sponsorer. Utover god profilering i media er det særdeles viktig for sponsorer å få tildelt billetter til store stevner. På den måte kan de medbringe ansatte og gode kunder til store idrettsopplevelser på spennende turer. Alle som vet noe om verdien av sponsorater vet at dette er et sentralt element. Følgelig vil forbundet – og ISU – allokere store deler av billettkvotene til sponsorer, og så blir det smuler – om noen – igjen til oss vanlige supportere. Dette ses ikke bare i skøytesporten, det ser vi også i fotballen og andre store idrettsgrener hvor billetter er et begrenset gode.

Derfor: Kan NSF forklare hvilken støtte de ga til Berlin som arrangør, og dernest, forsikre oss supportere at de ikke vil stemme for å tildele et stort mesterskap til en arrangør som har så begrenset publikumskapasitet? NSF er avhengig av å kunne gi supportere og sponsorer skikkelige forhold hvis de vil fremme skøytesporten, og det er vel hele substansen i NSFs eksistens? Å fremme skøytesporten.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.