Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norgescupen

Når Jarle Pedersen, en person som kjenner skøytesporten bedre enn de fleste, og som gjennom flere år har vært trener for et flott skøytemiljø i Fana med både yngre løpere og landslagsløpere skriver et slik innlegg, så fortjener hans synspunkter å bli tatt på alvor.

Jeg oppfatter hovedpoenget i Jarles innlegg til å være å ta vare på våre nest beste løpere. Det er de som streber mot World Cup, Challenger Cup og U23 landslagsplasser. Det er uheldig at disse løperne, som normalt driver sporten på heltid, blir gående i timevis og vente i Vikingskipet mens for eksempel trimløperne gjør seg ferdig. Når en også legger til at det ofte er begrenset med vannnig på slike lange NC stevner og at det dermed er de som starter først som får best is, så kan ikke dette være en ønsket prioritering.

Jeg støtter derfor Jarle fullt ut i hans forslag om å snu seedingen på de to lengste distansene. I utgangspunktet må arrangøren vurdere om de ønsker begrensninger i antall startene og hvor mange som får gå siste distanse. Jarle har imidlertid også et svært godt poeng i at det er viktig å sikre at NC-stevnene har et visst kvalitetsnivå.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.