Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sats på skøytesporten!

Dekningen av skøytemesterskapene i NRK er nå bra. Kommentator Ove Eriksen og sidekommentatorer Søndrål /Strøm gir rolige og saklige reportasjer, de ser poengene og holder seerne godt orientert. Likevel bør en nasjonalidrett som skøyter dekkes enda bedre, fortsatt er det altfor mye om fotball i mediene. Dette er en idrett Norge aldri har hevdet seg i, og slik vil det forbli. Vi må derfor på alle måter søke å blåse liv i skøytesporten og skøyteinteressen. Sportsjournalistene bør oppdras til igjen å dekke skøyteidretten bedre.

I vinter er det godt håp om en internasjonal allroundmester til Norge. Siste norske europamester var i 1991 og siste verdensmester i 1994. Begge ganger var det Johann Olav Koss som stod for bragdene. Undertegnede tror dette vil snus i inneværende sesong.

Norge må igjen opp på samme nivå som Nederland, der både satsingen og interessen tydelig er mye større. Det må satses på kunstfrosne baner og innendørs skøytehaller. Det bør bygges skøytehall i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Disse må prioriteres for skøyteidrett gjennom hele året. Gledelig er den nye kunstfrosne banen som nå er åpnet  i Kristiansund og den nye hallen som er under bygging i Stavanger. Haller bør også vurderes bygd for eksempel i Bodø og Kirkenes.

Norge vil på alle måter tjene på dette, det vil lønne seg å satse nettopp her. Både toppen og bredden kan bli styrket, og skøyteidretten kan igjen bli vår fremste nasjonalidrett. De pengene som investeres vil komme mangedoblet igjen. Norge har råd!

Mange unge sliter, de havner ute i gatene til kriminalitet og narkotika. Dette kan forebygges gjennom idretten. Ikke minst skøyteidretten som på alle nivåer er morsom og spennende. Norge kan få en stor helsemessig gevinst gjennom en slik satsing.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.