Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norsk skøytesports framtid

Vi nærmer oss slutten på nok en skøytesesong, og etter min mening ser framtiden lys ut hvis vi gjør de rette beslutningene. Vi har en ener i Håvard Bøkko, og han vil forhåpentligvis få følge av Sverre Haugli, Henrik Christiansen med flere. Historien viser at i Norge får allround-herrer fokus og oppmerksomhet.

De store utfordringene har vi derimot på damesiden og i sprint. Vi har i dag to fremragende representanter på damesiden i Maren Haugli og Mari Hemmer. Maren har vært uheldig med sykdom og skader, men jeg føler meg sikker på at hun vil komme tilbake neste sesong. Mari Hemmer har hatt en flott sesong, og det er helt utrolig at hun ikke har fått flere representasjonsoppgaver enn det hun har fått. Jeg hadde gleden av å se Maris flotte 5000 m på Hamar der hun nesten tangerte sin bestetid fra Calgary. Når hun i tillegg gjør et flott VM der også NRKs kommentatorer roste hennes innsats, bør hun være selvskreven på et landslag for neste sesong. Vi har nå en enestående mulighet til å få et ”ordentlig” landslag på kvinnesiden med Mari og Maren og noen av de unge lovende løperne som viste seg fram under junior-NM i Sør-Fron: Ida Njåtun, Frida van Meget og Rikke Jeppson. Dette er løpere som kan bli veldig gode, men vi må våge å satse på dem!

Sprint i Norge burde ha gode tradisjoner. Vi har hatt medaljer i VM og OL, selv om det er noen år siden. Navn som Per Bjørang, Jørn Didriksen, Frode Rønning, Grunde Njøs og ikke minst Roger Strøm klinger fortsatt godt i ørene for en skøyteinteressert. I dag har vi fortsatt løpere som vil satse, men det mangler fokus på sprint, og det er så hardt i toppen i sprint at man kommer ikke dit uten 100% fokus. Dag Erik Kleven viste oss på Hamar at han kan bli en topp sprinter. Bak han kommer det lovende sprintere som burde fått gå på Hamar.

Jeg tror den eneste muligheten til å nå opp i sprint er et eget landslag som kan konsentrere seg 100 % om sprint. De må få lov til å trene og konkurrere på de beste banene og ikke minst få noen år på seg til å nå målet som må være verdenstoppen på 500 og 1000m. Har vi penger og resurser til dette? Jeg tror at det første vi må få til, er at skøyteforbundet har vilje til å satse på damer og sprint. Hvis viljen er til stede, er det meste mulig. I dag er det nok dessverre ikke vilje nok i skøyteforbundet. For å rette på dette må det gjøres endringer, og de må komme raskt!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.