Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Vikingskipet

Skøytehallen Vikingskipet er bare en skøytehall innimellom og fungerer således langt i fra på en slik måte som en skøytehall bør eller må fungere. I det minste bør Vikingskipet i påvente av en skøytehall i Oslo ha is hele vinterhalvåret og is en god del av sommerhalvåret. Oddbjørn Ervik nevner Fosenhallen, men det er jo en hall uten oppvarming og kan ikke erstatte en oppvarmet hall. Også når det gjelder innetemperatur fungerer Vikingskipet på en elendig måte da det bare unntaksvis er tilnærmet idealtemperatur der. Selv ved en så viktig begivenhet som NM er innetemperaturen satt på sparebluss. Dette er å spare seg til fant og et svik mot norsk skøytesport. For å få bra treningsforhold kreves det en skikkelig innetemperatur.
 
Bruken av Vikingskipet er som om en privatperson skulle ha kjøpt en båt til én million kroner for så å bruke den i to uker det første året og deretter bare en helg hvert år. For å spare penger står båten stille ved brygga resten av sommeren. Det er satt litt på spissen for Vikingskipet brukes til skøyter mer enn én helg i året, men det er bare ved verdenscup eller internasjonale mesterskap det er bra forhold i Vikingskipet. Når det arrangeres skøytestevner i Vikingskipet passes det på å holde døra inn til funksjonærrommet igjen for å ikke slippe inn den kalde lufta…
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.