Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Takk, Maren

Takk, Maren for din modige handling. Det var modig gjort. Du ble hørt og de som hørte stolte på deg. En takk også til den eller de i NSF som endelig handlet.
 
Ditt bidrag har nå satt dagsorden for debatt i hele Norge om ukulturen der maktmennesker bruker simle virkemidler som mobbing, trakassering og sjikane m.m. til å fremme sine maktposisjoner og ønsker. Herskesyke maktmennesker påfører store skadevirkninger på den enkelte spesielt og samfunnslivet generelt. Men fortsatt finnes det mange som med sin uvitenhet og uforstand ikke evner eller vil ta til seg etiske leveregler og god norsk folkeskikk.
 
Når det gjelder den triste Muellersaken så har vi bare sette røken. Ilden som forårsaket røken er nok verre. Journalister, media og de nærmeste innvidde sitter inne med langt flere opplysninger enn det som er kjent for oss og som startet det hele. Det er mange som vet.
 
Enkelte har uttalt at det finnes bare tapere i saken. Kan godta det i nuet, men på lang sikt kan saken nå bli til en styrke for skøytesporten i Norge ved å handle riktig og foreta de nødvendige fornuftige grep. NSF har fått ros for sin behandling av saken, og de har satt en standard som garantert vil gi smitteeffekt til øvrige idrettsgrener og ellers i samfunnslivet. Saken har blitt til en god potet for media og de vil følge opp som vaktbikkjer. Heretter vil det nok ikke bli så enkelt å feie ubehagelige saker og overgrep under ”teppet” og la de leve sin skjeve gang.
 
Ikke minst har skøytesporten og NSF nå pådradd seg en stor forpliktelse. Ledelsen må kjøre et ryddig løp på alle områder. Lykkes de vil skøytesporten møte en lysere framtid.
NSF har fått satt sammen et troverdig og dyktig trener- og støtteapparat etter min mening. Jeg oppfordrer nå hele den norske skøytefamilie til å stå samlet bak vår valgte skøyteledelse, trenerteam med støtteapparat. Gi dem tillit og støtte og ikke minst arbeidsfred. Det unge talentfulle skøytelandslaget fortjener dette. Da er sjansen større for at skøytenasjonen Norge lykkes og kommer styrket ut av uføret. Det kreves for å oppleve en ny æra for skøytesporten.
 
Til Maren: Vær stolt av din modighet og holdning. Du har vunnet mitt og manges hjerter i Norge, samt hjulpet mange berørte mobbeoffer med din flotte innstilling. Du kan gå oppreist og rakrygget og med god samvittighet. Men ”krum rygg og nakke” når du nå skal trå til med dine gode løp som jeg vet du kan når formen kommer. Lykke til.
God skøytesesong ønskes til alle skøytevenner.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.