Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøyteparadiset

I noen uker har Norge vært et skøyteparadis for trimmere og mosjonister over hele landet. Kuldas grep om fedrelandet, uten at snøen har gjort særlig inntog, har laget flotte isforhold på vann og fjorder. For første gang på mange år kan vi lese i avisene om utsolgte skøytelagre i sportsbutikkene og tips om turløyper med jern under føttene.
Det har yret av skøyteaktivitet.

Jeg har undret meg over hvorfor skøytesporten ikke selv har satt seg i førersete for denne aktiviteten? I Oslo og omegn fronter Skiforeningen turskøyteløp med tips og bilder, og gir melding om tykkelsen på is. I dag kan vi lese på forbundets egne nettsider at Fredrikstad Skiklubb skal arrangere skøyteorientering. (en utrolig morsom ide!).
Blant mosjonister i ski eller sykkelmiljøet, er det få som ikke vet at de driver ”skiidrett” eller ”sykkelidrett”, og at veien til å stille opp i et trimarrangement er kort. Både ski og sykkel har vært utrolig flinke til å linke ”all” slik aktivitet opp mot sitt eget forbund. Ref alle trimarrangementene og, ikke minst, alle sykkeltilbudene for mosjonister.

Det er gode innslag i dag av skøyteklubber som tar dette ansvaret, men hovedproblemet som lite særforbund, er at vi ikke har tenkt utenfor boblen som heter ”skøyteløp på 400 meters bane med tid”, i særlig grad. VI har ikke, utenom langløpssiden, tatt skøytemosjonistene på alvor. Derfor mener jeg det er viktig at de som i dag glir over skøyteisen på et vann rundt om i landet, med ryggsekk med varmt drikke, skal få vite, at dette – det er skøyteidrett.

Veien til den lokale kunstløps- eller hurtigløpsklubb må være minimal. La oss starte med mosjonistene.

Godt nytt skøyteår.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.