Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Landflyktighet

Tvinges norske skøyteløpere til landflyktighet?

Spørsmålet jeg stiller, er nokså relevant. Ikke for forbundslaget som selv har valgt og reise vekk på høydeopphold i USA, men for alle de andre. De unge fremadstormende løperne vi skal satse fremtiden på - de blir drevet til landflyktighet.

Dette høres dramatisk ut, men har en snev av sannhet. Vår «nasjonalarena», Vikingskipet, har hatt sommeris 31.07 – 16.08 2009. Der fikk de nevnte løperne føle isen for første gang foran kommende sesong. De trivdes med å ha is under bena igjen. De så frem til høstferien, hvor de kunne gjenta det som de hadde følt tidligere i sommer. Men nei. I terminlisten står det å lese at neste isperiode i Vikingskipet - først kommer 15.10 – 25.10 2009 - altså etter at høstferien er omme.

Tilbudet for is er til stede allikevel i Norge, i Bjugn - derfor ville ikke Vikingskipet legge is i den perioden, har en røst fortalt meg. Vel, da har man ett alternativ, Bjugn. Men for å sette det litt på spissen. Jeg tenkte: Berlin i Tyskland. Byen ligger ikke lenger unna i reisevei enn Bjugn, så hvorfor ikke legge en høstsamling dit? Kostnadene med reise og opphold for de som bor på det sentrale Østlandsområdet, vil bil det samme. Er det dette vi vil for fremtiden? Legge treningssamlinger for våre unge løpere ut av Norge - og leve i landflyktighet?

Jeg ser også for meg den muligheten når Inzell får ferdig sitt nye stadion høsten 2010, at det vil bli den rene valfart dit. Kostnadene for den enkelte vil nok bli litt høyere enn å reise til Hamar, men ikke så mye mer, enn at det kan forsvares for å få frem nye gode løpere. Vi trenger is for å holde tritt med de andre store nasjonene. Ikke minst når skøytesesongen starter tidligere og tidligere for hvert år, også for våre juniorer.

Derfor blir dette en oppfordring til styret i Norges Skøyteforbund: Få islagt Vikingskipet under hele høstferien for fremtiden. Ellers vil Vikingskipet ende opp som en «sprukken holk», slik Alf Prøysen synger om i sin vise.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.