Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kvoter til verdenscupen

Verdenscup-laget til Erfurt er offisielt, og ser tilsynelatende ut til å være greit. På damesiden er bare Maren Haugli tatt ut, og hvis en skal følge forbundets egne strenge regler har verken Hege Bøkko eller Mari Hemmer oppnådd resultater som ser ut til å matche disse kravene.

Men vent nå litt, er det egentlig så greit? Årets resultater danner også grunnlag for kvotene til neste års verdenscup, og her er det antall løpere blant de 36 første som er nøkkelen, alternativt løpere i singeldistanse-VM.

Med kun Maren på resultatlistene vil Norges kvote på 3/5000m reduseres fra tre til to løpere. Samtidig som vi har flere løpere som kan være aktuelle enn på mange år! For å gjøre det enda verre, det er løp i verdenscupen som er grunnlag for å kvalifisere seg til OL!

Dette MÅ forbundet ha oversett i sitt uttak. Her bør Hege og Mari, gjerne Ida, Frida eller andre, få sjansen, ja de må nærmest beordres til å stille opp! En 36 plass på 3000m er i dag 6-7 poeng, noe som er fullt realistisk å klare. Hege er pr dato kvalifisert for VM på 1000m etter sprint-VM. Det samme kan hun klare med en god 1500m, hennes kanskje beste distanse. (Og 3000m under 4.22 vil også gjøre henne til den fortjente reserven under allround-VM). Mari burde ha en god sjanse både på 3000 og 5000m. Her
handler det med andre ord ikke bare å gi gode løpere en sjanse de fortjener, men også danne grunnlaget for større bredde til neste år. Jeg håper at forbundet reagerer raskt når de innser hvilke begrensninger dette uttaket gir.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.