Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Bekymret skøytevenn

Jeg er svært opptatt av norsk skøytesport og må få stille noen spørsmål rundt det som skjer om dagen.

Det forundrer meg litt at en løper som Sverre Haugli ikke nevnes med ett eneste ord når det gjelder lagtempolaget som skal gå i OL til vinteren. Helt siden i vår kan det virke som om laget allerede er tatt ut. Håvard Bøkko er en selskreven løper på et slikt lag, men etter han er det mange om beinet. Mikael F. Larsen, Fredrik V.d Horst, Eskil Ervik og Henrik Christiansen er både nevnt og benyttet i denne sammenheng. Dette er alle gode løpere, men mange av disse har også slitt med å få det til å stemme. Det er allikevel ingen ting som ville glede meg mer om flere av disse ville få en god sesong og løfte norsk skøytesport. Desto flere gode norske løpere, desto større interesse.

Det forundrer meg allikevel at Sverre Haugli ikke er med i betraktningen. Jeg kan se at det er vanskelig for et landslag når noen løpere velger ett annet opplegg, men det er ingen tvil om at vi trenger alle gode løpere uavhengig om de er knyttet til landslaget eller ikke. I dette tilfellet mener jeg Sverre og hans søster Maren har gjort ett riktig valg. De har siden bruddet med landslaget hatt et løft. Til tross for mye sykdom og skader på Maren er hun den beste kvinnelige allrounder, og jeg er sikker på at hun blir enda bedre utover i sesongen hvis hun får holde seg skadefri. Det at hun nå blir pustet i nakken av Hege Bøkko og Mari Hemmer (også utenfor landslaget) er bare positivt, men allikevel er hun den for øyeblikket som vil kunne gjøre det best på 3000m og 5000m i et OL. Sverre er uten tvil etter Bøkko den beste allrounder i Norge, og en outsider på 5000m og 10000m i OL. I tillegg viser han at han kan gå gode 1500m som ikke står noe tilbake for de mer typiske mellomdistanseløperne.

Burde ikke dette kvalifisere til å kunne være med i diskusjonen rundt ett lagtempolag blir jeg svært forundret. Sammen med Håvard mener jeg Sverre og Mikael kanskje er de sikreste kortene akkurat nå. I tillegg vil de andre jeg har nevnt selvfølgelig være med i diskusjonen, og en løper som Eskil må få gått en del løp før vi får et svar på hvor god han er.

Jeg vet store deler av skøytenorge stiller dette spørsmålet i disse dager, og jeg har lenge ønsket å ta dette opp. Tiden følte jeg nå var riktig siden dette også har blitt en sak i mediene. Det betyr at mange som bryr seg om skøytesporten er ganske forundret over dette. Her på Hamar har jeg snakket med flere folk i gata som både brenner for skøyter og andre som følger med. Alle uttrykker det samme. Hva er det som skjer rundt uttalelsene fra ledelsen når Sverre ikke er nevnt?

Når dette er sagt gjorde jo lagtempolaget det forholdsvis bra i Heerenveen, men vi må allikevel være så ærlig å si at Håvard er jo den som gjør den store grovjobben. I denne sammenheng tror jeg Sverre er ett sterkt kort. Dette uttalte også Håvard i fjor da Sverre var oppe og dro hardt en periode av lagtempoen.

Jeg kan også forstå at saken hadde vært annerledes hvis søsknene Haugli stadig hadde vært ute i media og klaget på det som skjer, men vi hører jo aldri ett eneste negativt ord fra de to.

Det skal også sies at i tillegg til å være blant de beste løperne i Norge er nok også Maren og Sverre blant de mest populære ved siden av Håvard Bøkko. Rundt om i Norges skøyteland hører man til stadighet hvor flott det er å møte søsknene Haugli. De er sympatiske, hyggelige og de tar seg tid. Selv i det store utland er de populære skøyteløpere. Alle jeg har snakket med sier: Fantastisk flotte forbilder for norsk skøytesport.

Ikke ødelegg vår kjære skøytesport! La de beste gå til enhver tid. Dette bekymrer meg og mange andre fra hele Norges land.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.