Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Allround

Iflg. referatet fra NSFs ledermøte støtter en forslaget om endring vedr. 4. distanse i allround- VM, som skal behandling på ISU-kongressen. Begrunnelse: «Stemningen for å beholde allround, dermed går man også for forslaget.»
 
Ja, det var ambisiøse toner gitt! For min del er det allround som er skøytesport. Derfor er det like frustrerende hver gang både trenere og løpere i forbindelse med uttak til allround-mesterskap uttaler at målet er å komme på pallen på enkeltdistanser. Heldigvis kommer det en ny generasjon med lovende løpere, også allroundere, nå. Men i forbindelse med tilsetting av landslagstrener er en nøye med å presisere at det er OL som er det store målet, selv om dette ligger 4 år frem i tid og selv om «alle» vet at antallet norske medaljekandidater også i 2014 realistisk sett vil være begrenset.
Mitt poeng: Hvem skal gå i bresjen for å få allround tilbake på dagsorden for alvor, om ikke Norges skøyteforbund, med sin tradisjon? Hvorfor ikke i det minste, når et slikt forslag skal behandles i ISU, forsøke å koble dette til en større satsing på allround i verdenscup-sammenheng, aller helst kombinert med en sammenlagt verdenscup. Målet burde være flere interessante allround-stevner i løpet av en sesong, ikke færre eller kortere.
 
Hvis ikke noe snart blir gjort for å svinge pendelen tilbake fra ”enkeltdistanse-diktaturet” håper jeg de som har stemme- og talerett er seg bevisst det ansvaret de påtar seg.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.