Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sats på Vestlandet!

Hvorfor ikke utnytte den flotte hallen i Stavanger bedre? Da det var NC-stevne i Stavanger i høst, var det bra med tilskuere uten at stevnet var annonsert. Og det var mange av disse tilskuerne som ikke hadde tilknytning til skøytesporten. Hallen i Stavanger har god publikumskapasitet om en også setter opp provisoriske tribuner på vekslingssida. Jeg har hørt at WC ikke kan arrangeres i Stavanger fordi det ikke er god nok parkeringsplass for TV-trailere… Det må vel kunne fikses.

Skøyteforbundet må innse at interessen for skøyter er stor på Vestlandet, der skøyter har lite konkurranse fra andre vinteridretter. Sats på storbyene Stavanger og Bergen, og legg på den måten til rette for at skøyter kan bli en publikumsidrett igjen.

Skøyteforbundet må markedsføre sporten, hva med annonser i avisene og gratis inngang på store stevner i en overgangsfase? Husk også at Stavanger ligger bare en kort flytur fra Nederland, med mange avganger hver dag. Det åpner for stevner med gode løpere og sterke tider. Per. i dag (9. des.) har hallen i Stavanger ennå ikke hatt konkurranser i lavtrykksvær. Banen kan derfor være raskere enn en aner.

Forny forøvrig gjerne regelverket/konkurranseprogrammet i skøytesporten, slik at den blir mer tv-vennlig. Men en skal også huske på hvorfor skøytesporten var så populær. En kan jo også se tilbake og lære av historien. Der kan det også være en del å hente. Hva med for eksempel landskamper? Og hva med stevner med verdens beste løpere utenom WC, gjerne med pengepremier? Se også hva de i Nederland gjør og har gjort for å skaffe oppmerksomhet rundt sporten sin!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.