Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Gode spørsmål, Stenseng!

Det har gått noen dager siden Terje Stenseng kommenterte uttaket av NSFs forbundsgruppe i hurtigløp for 2010/11. Noen respons fra forbundshold blir det nok ikke.

Som klubbansvarlig for Lars Kvaalen kan jeg bare si at Stensengs spørsmål er høyst betimelige. Lars er nettopp fylt 24 år. Han kvalifiserte seg for EM i 2009, og var nummer fire i NM allround 2010. Her lå han på tredjeplass etter tre løp, hårfint bak Henrik Christiansen og foran Sverre Haugli.

Lars var sjuk da de første lagene til Verdenscup ble tatt ut denne sesongen, og han kom ikke med på VC seinere i sesongen. Han tok utfordringen som en mann, og startet i alle Norges Cup-løp, med en overlegen seier sammenlagt. Han representerte dessuten NSF med styrke i internasjonale løp i Tyskland og Italia.

Før siste sesong svarte Kvaalen på den utfordringen det innebar å bli satt i forbundslagets B-gruppe. Eksemplene ovenfor forteller vel at han klarte dette rimelig bra.

Selv trente sikkert Lars med mål om mye større framgang. Det er likevel vanskelig å forstå hvordan NSF har råd til å avstå fra det resultatmessige kvantespranget som utmerket godt kunne ha fulgt i kjølvannet av den lange sesongen han har bak seg med stabilt gode resultater.

Et tilleggsmoment av ikke-sportlig karakter er det at klubben til Lars, OSK, arrangerer NM allround kommende sesong. Med åpning av Frogner stadion kunstis og et vellykket NM satser klubben på en ny giv i hurtigløp og på ny rekruttering til klubben og norsk skøytesport.

Det hadde vært veldig inspirerende å ha en løper i NSF-eliten til å fronte dette arbeidet på isflaten.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.