Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Men håpet lever!

Stor honnør til Petter Thorvaldsen for hans betimelige og prisverdige forslag (artikkelen "Er skøytesporten akterutseilt?) til hvordan norsk skøytesport skal gjenreises! Selv brakte jeg samme sak på bane for ti år siden i min bok Norge på terskelen (Oslo, 2000). Under kap.4.3 "Prosjekter som burde vært realisert..." kan leseren på s.48-49 finne avsnittet Skøytesporten med tekst som følger:

"Skøytesporten - etter skisporten vår fremste nasjonalidrett - har i en årrekke slitt med svak rekruttering. Følgelig står vi i fare for å komme på etterskudd i forhold til nederlenderne og alle de andre. Men dét burde det kunne gjøres noe med! I sommerhalvåret ser vi en hærskare av ungdom i alle aldre fyke rundt - i våre parker, på fortauer og gatelangs - på disse trendye énsporede rulleskøytene, aldeles frivillig og lystbetont. Her ligger er formidabel rekrutteringsressurs. Tenk om Norges Skøyteforbund kunne arrangere seriøse konkurransestevner med norgesmesterskap og det hele på rulleskøyter! Med distanser og regler så tett som mulig opp til dem som gjelder på vinterens skøytebaner. En smule tilpasning av eksisterende banedekker på våre idrettsarenaer ville muligens være påkrevet, men her kunne man nå langt med enkle midler. Før vi kunne få sukk for oss, ville vi ha en tett underskog og ettervekst av konkurranse- og treningsivrige rulleskøyteløpere, som rimelig nok ville ta vinteren i bruk for helårstrening. Da ville de selvsagt heller ikke la sjansen gå fra seg til også å tevle om laurbærene på glattisen, og skøytesportens rekrutteringsproblem ville være løst. Vi får håpe skøyteforbundet snart kjenner sin besøkelsestid. Det er vårt nasjonale hegemoni på isen det står om!

Forslaget gjentas nå med glede - og gjerne med den tilføyelse (inspirert av Petter Thorvaldsen) at denne satsingen også må omfatte kortbaneløp.

P.S.. For ytterligere interesserte skal opplyses at boken Norge på terskelen kan lastes ned gratis fra nettet, se HER .

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.