Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Fornyelse av skøytesporten – quo vadis?

Et aldri så lite hjertesukk i vårsola: Det skrikes veldig mye nå for tida om behov for fornyelse av hurtigløpssporten, at den er langdryg og kjeldeig, spesielt 10 000 m. Det skrikes på mer action. Folket vil ha brød og sirkus.

Har dere aldri sett en kjedelig fotballkamp? Jeg har sett veldig mange, også på norsk toppnivå. Men skriker fotballfolket opp om fornyelse av den grunn?

VM i håndball er vanligvis god TV-underholdning når jevne lag møtes. Men er det noe særlig pennende å se Norge slå Australia eller Burkina Faso med 30-40 plussmål? Kjedelig spør du meg. Men NRK sender slike kamper villig vekk.

Noen som har overvært et langdrygt og uspennende friidrettsstevne noen gang? Eller et gudsjammerlig hopprenn? Jeg har. Men jeg har også opplevd dramatiske dueller på friidrettsbanen og kjempespennende hopprenn.

Selvsagt har jeg sett mange kjedelige 10 000 m-par, hvem har ikke sett det? Men tenk å alle de dramatiske duellene hvor kampen om en sammenlagt-tittel avgjøres, eller duellen mellom to jevne løpere som kjemper om parseieren? Kramer vs. Bøkko for eksempel. Eller i siste VM: Bøkko-Blokhuizen og Skobrev-Verweij, topp underholdning med tre mann involvert i en dramatisk kamp om sammenlagtseieren!

La oss for Guds skyld ikke fornye oss vekk fra selve kjernen i vår idrett! Og husk: De magiske øyeblikkene kommer som oftest uanmeldt!

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven? Ikke i pølsekø vel!
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.