Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skiforbundet: Fellesstart på 5-mila i Kollen

Tillater meg å lenke til et nyhetsoppslag som tilsynelatende er litt på siden, for denne er virkelig midt i stridens kjerne også for "vår" sport:

Av en eller annen grunn går Norges Skiforbund i spissen for å ta livet av individuell start på 50 km. Som kjent er denne allerede ute av VM og OL (og vel også NM?). Det eneste gjenværende tradisjonsrike 50 km-løpet som sto igjen var da det som går i Holmenkollen.

Men nei: Bort med det også, og på samme måte som for skøytesportens del er det av en eller annen uforståelig grunn Norge som er ivrigst med å vise seg som moderne og tidsriktig. Og det klassiske argumentet med at "fellesstart er det eneste de dumme europeerne og amerikanerne forstår" er nå byttet ut med at "VM sist vinter viste at dette er fremtiden". Er det noen som for alvor tror at et VM-løp med norsk storfavoritt på hjemmebane hadde blitt noen fiasko, dersom det i stedet hadde vært individuell start?

Jeg skal si det rett ut: For undertegnede var 50 km langrenn tidligere fullt på høyden med det mest dramatiske skøytemesterskapet, med en rekke dramatiske høydepunkter, skiftinger i teten, løpere som ble tatt igjen for så å få en "ny vår" (Dæhlie vs. Jonsson) etc.

Derfor er Norges Skiforbunds initiativ i denne saken til å gråte over. Men for all del: enda et argument for skøytesporten for å beholde sitt særpreg. Langrennssporten er på vei til å bli fullstendig irrelevant.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.