Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Reform av mesterskapene

 

Menn Kvinner
Torsdag 1000 5000
Fredag 10 000 1000
Lørdag VM sprint VM sprint
Søndag VM sprint VM sprint
Mandag 1500 3000
Tirsdag 5000 1500
Onsdag Hviledag
Torsdag lagtempo VM allround
Fredag 500 VM allround
Lørdag VM allround 500
Søndag VM allround lagtempo

En slik VM-uke, som i eksemplet faktisk varer i 10 dager, stiller naturligvis helt andre krav til arrangøren, men også til publikumspotensial enn dagens "splittede" variant. Kanskje er det ikke realistisk at denne arrangeres oftere enn hvert 2.-3.år? I så fall kan den ikke innføres før verdenscupen har fått seg en kraftig opprusting, og/eller den verdien som ligger i allround-konseptet kan tas vare på gjennom landskamper e.l. Hva med en "Davis Cup" e.l. på skøyter?
 
I mitt eksempel har jeg tatt bort fellesstart. For det første mener jeg at det allerede er mer enn nok øvelser, og det er på tide å våge å sette en stopper. For det andre mener jeg langrennssportens utvikling siden 1990 viser at det kan være direkte farlig å gi fellesstart-tilhengerne "lillefingeren". De kan faktisk sitte med hele hånda før du rekker å ombestemme deg.

P.S.: Kveldsløp? Absolutt. Det fungerer minst like godt utendørs også! 

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.