Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Behov for reformer i skøytesporten

Leser med stor interesse Jone Hauglands betraktninger. Disse blir spesielt interessante med henblikk på at det er en av de yngre skøyteinteresserte som bringer opp nye ideer.

1) For eller imot 10.000m på tradisjonelt vis i NM. Jeg var en av de ”idiotene” som støttet forslaget om et lite eksperiment under kommende NM all-round, mer på grunn av interessen for å se virkningen av en ny type løpsavvikling en det faktum at jeg ønsker en 10.000m bort fra mesterskapene. Her er jeg mer på linje med de som mener at all-round skal avvikles etter tradisjonell modell. Derimot støtter jeg i dette enkelttilfellet eksperimentet for nye øvelsesformer mener jeg er viktig og teste ut og ofte blir det mye snakk og synsing og lite reell utprøving.

2) Behovet for nye øvelser er etter min oppfattning viktig for å tiltrekke seg en bredere masse, ikke bare publikum, men også gjøre seg mer interessant for nye grupper av utøvere. Om dette er fellesstart eller andre konkurranseformer aksepterer jeg at det er stor uenighet om, men vi i Aktiv SK har ved noen anledninger dristes oss på utprøving av litt ulike løpsformer. Under det siste all-round NM i Oslo valgte vi å avgjøre plasseringen fra nr. 7 og utover med en 10.000m arrangert etter ”Gunder metoden”. Ikke akkurat noen knallsuksess, men det ble faktisk ganske morsomt. Det kan være en konkurranseform som fenger med litt justeringer. Vi har også arrangert fellesstarter hvor vi har brukt en modell fra rulleskøyter hvor man plukker ut de bakerste løperne pr. runde, slik at man står igjen med 3 som går de to siste rundene. Dette har vist seg å være en meget spennende øvelse og mer spenstig etter mitt syn enn modellen for fellesstart man nå har blitt enig om hvor det er løperne som blir tatt igjen med 1 runde som må gå ut. Med ”vår” modell blir det mer taktikk og kniving som gir løpet en ekstra spenningsdimensjon.

3) VM uke. Dette er et konsept jeg definitivt tror på og jeg ser for meg en VM uke hvor man arrangerer både hurtigløp, kunstløp og short-track. På den måten vil man kunne skape en type stemning som den vi opplevde under vinterens VM på ski. En skikkelig happening. Og hva ville vært mer naturlig enn å legge den første VM uken til skøytesportens vugge – Oslo, i en ny skøytehall, skal vi sikte oss inn mot 2017?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.