Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Resultater, resultater, resultater

Det går en debatt om skøytesportens framtid og utvikling, samt dekning på fjernsyn. Jeg er ganske sikker på at det avgjørende for publikumsinteressen og mediedekningen her hjemme er at norske løperne er i toppen. Da Håvard Bøkko truet Kramer, var det få som snakket om at 10.000-meteren er lang og kjedelig. Enhver idrett hvor Norge har sterke tradisjoner, vil lide når det ikke presteres på topp. Jeg er overbevist om at hvis for eksempel Bøkko blir europa- eller verdensmester, samt titt og ofte topper seierspallen, vil skøyter igjen bli ”inn”, og de beste løperne få stjernestatus slik som i blant annet skiskyting og langrenn. Da vil heller ikke NRK vurdere om de skal ha skøyter i beste sendetid.

4. plasser og en og annen pallplass i ny og ne er ikke tilstrekkelig. Vi må rett og slett bli bedre og tøffere. Hvorfor slo Bøkko Kramer i EM på Hamar for noen år tilbake, men ikke siden? Klart også folk blir lei av å se Øystein Grødum og apparatet rundt ikke få til noe som løser de tekniske problemene.

Mulig man burde erstatte 10.000m med 3.000m for å få kortere og mer fartsfylte stevner. Det ville også føre til mindre ispreparering (samt selvfølgelig favorisere våre gutter, he he!)

Vinner Håvard EM til helga, de andre gutta følger opp med sterke enkeltresultater, Ida Njåtun utfordrer de beste på 1.500m og sammenlagt, og de andre jentene prøver å overgå seg selv, kan vi få skøytefeber igjen. Da blir det ikke enkelt for NRK å snakke om å kutte ut skøytedekningen og fortsette å sende direkte fra prøveomganger og kvalifiseringsrenn i hopp.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.