Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Det er tid for utstrakte hender

Det er en selvfølge at det er ulike meninger i annerledeslandet, når virkelighetens verden kommer trampende inn på våre enemerker. Nå er det skøytesporten som har fått virkeligheten inn på livet i kraft av at to av våre beste skøyteløpere velger en organiseringsmåte som er vanlig i skøytesporten og de fleste andre idretter ut i Europa og Verden forøvrig. Det er imidlertid trist å se hvilke argumenter som kommer til uttrykk for å ramme de som har valgt det nye, trodde skøytefans var faktabasert og saklige.
De ulike meningene må få lov til å brytes, men man må ikke gå i baklås. Velger å tro at både NSF og CBS- miljøet vil norsk skøytesport det beste.

Nå er dette en virkelighet, da er det alles plikt å bidra til at vi får det beste ut av den nye situasjonen. Det bør gå utstrakte hender begge veier. For at det skal bli mulig, må det skapes et klima for dialog.

Derfor støkker det i meg når jeg leser på VG-nett kl. 21.00 7. april hva presidenten i NSF skal ha sagt: "Det kan jeg si her og nå. Det kommer ikke til å bli snakk om noe samarbeid med CBS-laget til Håvard og Hege Bøkko." Hun taler på vegne av organisasjonen NSF.

Dette krever en presisering:

  • Gjelder dette på elitenivå?
  • Kan heller ikke kretser og lag ha noe samarbeid med CBS-laget?
  • Hva med baner som åpnes for CBS-laget?

Er så gammel at jeg husker den bannbullen som utgikk fra NSF mot proffsatsingen i 1973 og 1974. Håper at det ikke er slike tanker presidenten i NSF har når hun uttaler seg som hun gjør. Da kan hun komme til å støte mange på grasrota i organisasjonen, som gjør hovedarbeidet for å gjenreise skøytesporten.

Håper på en rask presisering.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.