Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Brenden

Jeg må få arrestere Steinar Åge Brenden på et par punkter i hans innlegg 25.02.

1. I stedet for å kåre vinnere bare på de enkelte distanser, bør det også kåres en ”overall” vinner av hele cupen.

Da jeg startet nettstedet Skøyteranking i 2011, var det nettopp pga. det savnet som Brenden gir uttrykk for. Verdenscupen hadde vært ufullstendig i 25 år (!), nettopp fordi man ikke kåret en sammenlagt verdenscupvinner, slik alle andre sammenliknbare idretter gjør.

Men fra og med inneværende sesong kåres faktisk en sammenlagt verdenscupvinner! Før de to siste helgene er det Stefan Groothuis og Christine Nesbitt som ligger an til å bli de første sammenlagtvinnerne. Se her og her. 

Det er riktignok et problem pr. i dag at en ikke, slik Brenden er inne på, inkluderer sammenlagtstevner i verdenscupen. Dette bør komme snarest.

2. EM, VM, OL, sprint – VM og VM - enkeltdistanser bør arrangeres som før.

Sist helg var det VM på skøyter. Hvem skulle tro det, ut fra mediedekningen? Skøytesporten har tre adskilte VM-arrangement hvert år, og uten den mediedekningen som kanskje forventes. VM allround er til overmål klumpet sammen over to dager for menn og kvinner, med maratonaktige arrangement som resultat.

Med dagens mangfold av mesterskap slår det ene mesterskapet det andre ihjel, og det ser tvilsomt ut om alle vil overleve på sikt. Vi så faktisk at endringer er på gang allerede med det merksnodige "fellesstartforsøket" under NM i Tønsberg, og svenskene har i to år kåret sine allroundmestere etter fellesstart på 10 000 m. Ett allroundmesterskap med fellesstart er selvsagt absurd, men jeg antar at det i bunn og grunn er et uttrykk for et desperat behov for å finne på noe nytt, slik "alle andre" gjør.

Hvorfor ikke da kopiere det mest åpenbare av alt: "Alle andre" idretter har sine mesterskapsuker, med massiv mediedekning som resultat. Noen har ikke en gang VM hvert år, hvilket sannsynligvis bidrar ytterligere til å øke statusen for mesterskapet. Det er faktisk vist hvordan skøytesporten kan utforme sin mesterskapsuke. Jeg viser til innlegg om dette i november 2011 fra Jone Haugland, og svar fra meg.

Ellers: synspunkter på NRKs dekning deles 100 %. Det samme gjelder det absolutt idiotiske i at tidene på skjermen ikke stemmer med faktisk sluttid. "I 2012!" som Arne Scheie ville ha sagt.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.