Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ny fiaskosesong

Jeg har fulgt med i skøytesporten siden midten av 50-tallet og tilhører kanskje en utdøende menighet. Interessen har variert opp gjennom årene, men jeg betrakter skøyter fortsatt som vår nasjonalidrett. Derfor er det trist at vi nå snart er en 3.rangs nasjon.

Sett under ett kan årets sesong ikke karakteriseres annet enn en fiaskosesong. Av 120 mulige medaljer har vi vunnet 1 (bronse) i internasjonale mesterskap. Riktignok gjorde vi det sterkt i junior-VM i år som i fjor, noe som kanskje kan betraktes som et lysglimt. Det dukker stadig opp nye utenlandske navn (særlig fra Nederland) som vi finner høyt oppe på resultatlistene. Mange av disse kommer fra kortbane- eller rulleskøytemiljø.

Man kan spørre seg hvorfor vi har havnet i bakleksa? Trenes det for lite eller er det feil trening våre beste bedriver? Hvorfor har Bøkko stagnert spesielt på de lange distansene? Hvorfor klarer vi ikke å få fram sprintere? Det er jo lenge siden Frode Rønning la opp som sistemann som figurerte på sprintresultatlistene. Hvor lenge skal denne ørkenvandringen vare? Selvsagt skal det bli spennende å se hva våre gode juniorer kan få til i framtida. Men noe må skje dersom flere enn menigheten skal møte fram i Vikingskipet i framtida.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.