Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Praktbok om Buskerud Skøytekrets

Jeg har benyttet regnværsdagene den siste uken til å lese jubileumsberetningen for Buskerud Skøytekrets «På skøyter i Buskerud gjennom 150 år». Det har vært en sann fornøyelse! Hvilken praktbok!

For alle som er glad i skøytesporten og er interessert i både dens fortid og fremtid, er boken et funn. Historiske tilbakeblikk, portretter, omtaler av gamle og nyere stjerner, omtaler av sentrale personer rundt om i klubbene, beskrivelse av «ståa» rundt om i kretsen nå, og omfattende statistikker.

Boken viser hvilket kraftsentrum Buskerud skøytekrets har vært opp gjennom historien i norsk skøytesport og fortsatt er, kanskje i ennå større grad enn før. Da jeg la boken fra meg (kommer nok til å bli tatt frem ofte), tittet midnattsola frem i skydekket. Jeg tenkte, lett til sinns, at så lenge vi har slike skøytemiljøer rundt i Norge, kan vi se fremtiden for norsk skøytesport lyst i møte, men den lette sinnsstemningen var også iblandet et snev av misunnelse. Hvorfor har vi ikke den samme høye aktiviteten rundt om i det øvrige Norge, og hva kan vi gjøre for å oppnå tilsvarende aktivitet og interesse i de deler av Norge hvor skøyteaktiviteten er på et lavmål eller et fraværende?

Uansett, en stor takk til redaksjonskomiteen for en flott bok som ga meg noen fine timer på sofaen!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.