Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ivan Skobrev

Det har lenge gått rykter om at russeren Ivan Skobrev ville står over EM. Nå er dette bekreftet. Dette er interessant og det viser at historien gjentar seg. For 50 år siden, i 1962, gjorde Viktor Kositsjkin det samme. Også den gangen gikk VM i Moskva. Kositsjkin stod over EM som gikk i Oslo, der tok i stedet Merkulov sin gullmedalje.

I 1961 ble Kositsjkin europamester. Men under VM tapte han trolig mesterskapet på et stygt feilskjær på 500 meteren. Dermed gikk tittelen til Henk van der Grifft, hollenderen som arbeidet og trente i Norge. Dette fikk nok Kositsjkin til å satse ekstra mot VM på hjemmebane i 1962. Dette lyktes, russeren fikk den laurbærkransen han higet etter. Men van der Grifft viste at han ikke var noen døgnflue, han vant sølvmedaljen. I løpet av to sesonger fikk han et gull og to sølvmedaljer i de internasjonale mesterskap. Mens Kositsjkin fikk to gull og et sølv. Etter 1962 – sesongen fikk ingen av de to de store plasseringene.

Det er sikkert ikke tilfeldig at Skobrev disponerer som han gjør. Han har lært av historien. Han tok begge titler i fjor. I år prioriterer han altså VM foran EM. Han er 28 år. Om to år satser han sikkert maksimalt mot de olympiske leker i Sotchi. Særlig mot det to lengste distanser. Sin store styrke har han jo i sluttfasen av løpene. Han har olympiske medaljer fra før, men han mangler gull.
 
Under VM i Moskva blir nok Ivan Skobrev vanskelig å slå.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.