Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

God, bedre og dårligere med Peter Mueller

Jeg har stor sans for Peter Mueller, ikke minst som menneske og for hans entusiasme for skøytesporten. Han er frisk i kommentarene og en blid person, men dessverre ser utviklingen til å stoppe opp for alle han trener.

Jeg har sett noen innlegg til fordel for Peter Mueller, men det synes som om disse har glemt fakta. Han oppdaget Håvard Bøkko som hadde en fenomenal utvikling i mange år. Jeg trodde han skulle bli den nye stjerneløperen under Peter Mueller, men nei, utviklingen stoppet for 2-3 år siden. Håvard hadde sitt beste år i fjor, da han nok hadde blitt Europamester med litt heldigere værforhold og trekning, og han var nære på å vinne VM. Han trente da ikke under Peter Mueller. Håvard ble vinner av 1500 m i VM enkeltdistanser i samløp med Shani Davis. Det må være lenge siden Shani Davis tapte et så viktig samløp, og hvem var hans trener? Jo, nettopp Peter Mueller.

Et tilbakeblikk på utviklingen av skøyteløpere under Peter Mueller er også sørgelig lesing. Maren Haugli - stor tilbakegang. Sverre Haugli og Henrik Christiansen - på langt nær den utviklingen som forventet etter gjennombruddet. Verst er det med Øystein Grødum. Antar det er mange som husker de jevne duellene med Bob de Jong i 2005. Hvordan utviklingen var for disse løperne i årene etterpå er det unødvendig å minne om.

I år var Håvard Bøkko heldig som fikk en 3. plass i europamesterskapet. Han var over 2 tidspoeng etter Sven Kramer, og en Ivan Skobrev i middels form hadde nok slått han da.
I VM var han nær en 3. plass takket være et grovt feilskjær av Koen Verweij på 1500 m som ga en kjemperygg til Håvard Bøkko på vekslingssiden.

Hege Bøkkos utvikling er også til stor bekymring, og hvor ble Joel Eriksson av etter fjoråret med Peter Mueller??

Sesongen er reddet av Sverre Lunde Pedersen og Ida Njåtun som tross sykdom midt i skøytesesongen, gjorde en god VM innsats. Skal vi vinne noe i VM enkeltdistanser, må Håvard Bøkko konsentrere seg 100 % om 1500 m - i år er han sjanseløs på de lengre distansene.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.