Det er interessant å følge protestinnleggene og avstemmingen på NSFs websider om Skøytepresidentens forslag til ISU om framtidig allroundmesterskap i EM og VM i form av liten firkant . Når skøytepresidenten kommer med et konstrutivt forslag, som skal være med på å gjøre skøytesporten mer attraktiv for såvel publikum som for løpere, så kommer konservatismen fram i den norske skøytefamilien og nærmest krever at man skal fortsette med å gå med ryggen inn i framtiden. Det er typisk norsk å strike i mot forslag til endringer som er ment å gjøre sporten mer interessant.

Vi har mange eksempler på dette bl.a ifm introduksjon av Bokløvstilen i skihopp, skøyting på ski, sprint på ski osv. Vi vet jo alle hvilken suksess disse endringene har vært for sportsgrenene både ift media, publikum, utøverne og sponsorer. Det tar bare noe tid å få aksept fra idretten selv. Nå må vi snart vende blikket framover ift konkurransebildet med andre idretter. Det er da underholdning vi driver med. Vi må selvsagt foreta endringer i skøytesporten på en seriøs måte og uten for mange endringer om gangen. Ved en byråkratisk behandling av denne saken ville skøytesporten blitt votert til å gå med ryggen inn i framtiden. De lange distansene på skøyter er kommet for å bli en god stund framover i WC, OL og VM enkeltdistanser.

Vi må ikke bli for følsomme og navlebeskuende i denne saken, men se hva som gavner skøytesporten framover. Det er bare å gratulere skøytepresidenten og NSFs styre for initiativet overfor ISU.