Forslaget om å fjerne 10 000 fra allroundmesterskapene er et sjokk! Jeg ser det ikke som noen motsetning med en 3-4 10 000-metere i WC og 10 000 meter i allroundmesterskap. Toppløpere kan vel gå 6-7 internasjonale 10 000-metere i løpet av sesongen. WC-sesongen bør utvides til å vare lenger utpå vinteren/våren og eventuelt starte tidligere på høsten.

Noe av det som virkelig sjokkerer er at skandaleforslaget blir sendt til ISU uten at den harde kjerne av norske skøytesupportere får vite om det først, slik at det blir en debatt i forkant. Dersom skandaleforslaget går igjennom vil det være en knekk for den harde kjerne av skøytesupportere og for mange skøyteinteresserte vi aldri hører noe fra! Det er alvorlig og ubehagelig at skandaleforslaget ligger inne hos ISU. Det vil ligge som en mørk sky over resten av skøytesesongen dersom det ikke blir trukket tilbake. Når kan vi forvente at 10 000-meteren blir gjeninnført i allroundmesterskap dersom det skulle gå så galt at skandaleforslaget blir vedtatt?

Jeg er enig i at det er viktig med 10 000 meter i WC, men det er langt i fra noen erstatning for 10 000 meter i allroundmesterskap. Det er allroundmesterskap som virkelig gjør skøyter så unikt i tillegg til at vi kan følge alle løperne hele tiden i motsetning til i f.eks. andre rekordidretter som friidrett og svømming hvor det for mange utøvere i aksjon samtidig. Behold heller liten firkamp i WC, men sørg for at det gir WC-poeng. Det ser ut til at det var mangel på WC-poeng som gjorde at bl.a. 3 nederlendere dessverre trakk seg fra 3000-meteren i Heerenveen. Det viktigste i WC bør være WC-poeng sammenlagt over alle distanser og på enkeltdistanser.

Hadde det enda vært 1. april - da ville det ha vært en av de bedre aprilspøkene jeg har hørt. Det var kanskje en liten grunn til å frykte at et slikt forslag kunne komme fra et land med langt mindre skøytetradisjoner og mindre forståelse for allround enn i Norge - med store protester fra ikke minst fra Norge. At det kommer fra Norge er uvirkelig og helt uakseptabelt. Mitt tips er at dersom forslaget går igjennom er at interessen for allroundmesterskapene vil bli mindre i Norge og Nederland og neppe større i andre land på pga. uteblivelsen av 10 000-meteren.

DET ER SVÆRT VIKTIG AT FORSLAGET OM Å FJERNE 10 000-METEREN FRA ALLROUND-EM OG VM BLIR TRUKKET TILBAKE SNAREST! La oss slippe at allroundmesterskapenes skjebne blir det mest spennende som skjer sommeren 2004. Dersom skandaleforslaget går igjennom vil det føre til at skøytesporten blir mindre interessant, kanskje i uoverskuelig fremtid, enn det den ellers ville ha vært!