Ser til forskrekkelse at Norge kommer med forslag om 3000 meter i EM. Jeg har skrevet det før og gjentar det. Dette blir et "sprintmesterskap" og langdistansepregede løpere blir satt helt ut på sidelinjen. Fortell meg en god grunn til å gjøre det?
 
Jeg gjentar meg selv, men vil påpeke igjen bruk heller tid på det dere er valgt til - nemlig å bringe norsk skøytesport tilbake til en A-nasjon. I dag er vi en middelmådig B-nasjon på senior- og juniornivå. Kun våre veteranløpere klarer å hevde seg brukbart internasjonalt i dag. Vær klar over at det i dag finnes bortimot ti nasjoner som ville slått oss i en landskamp med sprint og allround på programmet.
 
Slutt å tukle med mila - skaff norsk skøytesport midler til videre drift og få løperne opp nå internasjonalt nivå - på alle nivåer. Det er jobben deres. Man får ikke flere eller bedre norske eller utenlandske skøyteløpere av å innføre 3000 meter. Ei heller flere på tribunen. For eks. ville et NM på Geithus hatt like mange tilskuere uansett hvordan man arrangerte mesterskapet. Parstart eller fellesstart - 3000 eller 10000 meter. Det samme vil trolig skjedd i Inzell, Heerenveen eller foran tv-apparatene. Bruk fornuften og kom ut av dvalen. Dette er bare noen få ord en sen kveldstime fra en kjær skøytevenn.