Jeg har forstått det slik at NSF har vært kontakt med NRK fordi NSF ikke er fornøyd med skøytedekningen på NRK. Det er bra og det påtrykket for mer skøyter på TV, og gjerne radio, må fortsette. For fortsatt er det slik at det er altfor lite skøyter på TV - fryktelig lite. NRKs dekning under helgens allround-VM på Hamar blir i utgangspunktet faktisk enda dårligere enn dekningen av EM i Heerenveen.

Man må gjerne være mot allroundmesterskap over tre dager men dette er et eksempel på at allroundmesterskap over tre dager gir mer TV-tid på NRK enn når det går over to dager slik som på Hamar til helgen. Vi er vel nok en gang litt uheldige, denne gangen med at VM i skiskyting og VC i skiflygning pågår den samme helgen som allround-VM. For dårlige norske resultater, tenker du kanskje. Ja vel, men da de norske skihopperne gjorde det dårligere enn det de norske mannlige skøyteløperne noen gang har gjort det, ble det likevel en nokså god dekning av hoppsporten på NRK TV. Hva er det som gjør at skøytesporten får en så dårlig behandling i NRK? Er skiforbundet for mektig i Norge slik at NRK gir etter og gir mer eller mindre blaffen i skøytesporten?

For å få mer skøyter på TV, noe som er viktig, er det viktig at NSF kvitter seg med famøse forslag/tanker som å bytte ut 10 000-meteren eller innføre jaktstart, noe som åpenbart vil føre til at de som i dag er interessert i skøyter vil bli mindre interessert i allround, som jo gjør skøytesporten så unik og genial. Med slike forslag/tanker som NSF har hatt (og har?) denne sesongen vil NSF gi et inntrykk av at de ikke helt tror på det geniale produktet som allroundmesterskapene er.