Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Davos-forhold i Håkøybotn


Her i Tromsø er den kunstfrosne skøytebanen for lengst stengt for sesongen,
men tror dere skøytesesongen av den grunn er over? Nei, vi er så heldig å ha en pensjonert bonde, Agnar Wilhelmsen, med genuin skøyteinteresse rett utenfor byen. Han har i en årrekke hatt åpen sin egen skøytebane til glede for folk i nærområdet. Banen har også blitt benyttet av de aktive i Tromsø Skøyteklubb.

Selv er jeg en av de som foretrekker å dra til Håkøybotn hvor banen ligger, ca. 15 km fra bysentrum, så ofte jeg har anledning. Forholdene er som oftest glimrende. Banen er anlagt på et jorde og er på 300m. Vann henter han i ei elv 400-500meter unna. Han bruker traktor og vanntank med egenkomponert spredningsutstyr for vanning, og er isen ujevnt, tar han i bruk fôrhøsteren – og borte er ujevnhetene!

Ved banen har Agnar satt opp to moelvenbrakker som varmes opp med oljekamin. Lysanlegg har han også montert! På toppen av det hele koster det ikke noe å benytte banen. Banen holdes åpen så lenge utover våren som værforholdene tillater. Jeg hadde selv for et par år siden flere flotte isøkter midt i april. Det er rene Davos-forholdene i kveldssola når temperaturen kryper under null.

Sist helg hadde vi et fryktelig grisvær med masse regn som gikk over til sludd og sne. Ikke før hadde uværet gitt seg før Agnar var i ferd med å klargjøre banen igjen. At topplokket på traktoren røk, var ikke noen hindring. Han hev seg straks rundt, skiftet toppakning fortsatte arbeidet. Vi mange som ser frem til flotte ettervinterkvelder på Agnar Wilhelmsens skøytestadion!

Skøyteentusiasten Agnar sammen med kona Mary.
Det var hun som sto for anskaffelsen
av moelvenbrakkene på banen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.