Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Artikler/reportasjer


Jan Egil Storholt fyller 60 år
En av våre fire legendariske S'er, Jan Egil Storholt fyller 60 år fredag 13. februar. Alf Tore Aronsen har skrevet en hyldningsartikkel om jubilanten

Første norske jentemedalje i Nordics på 14 år
Det norske laget gjorde en god jobb under Nordics (tidligere Nordisk mesterskap) i Malmø i helgen. Norge nærmer seg Finland og Sverige poengmessig og vi har nå passert Danmark resultatmessig i stort sett alle klasser.

Nesten 90 startet i Aktiv SKs klubbløp
Over 40 par stilte til start i Aktiv Skøyteklubbs (ASK) tredje Gullkarusell tirsdag 3. februar på Valle Hovin. Lignende interesse har ikke klubben sett på mange år.

Karl J. Eliassen hedret av NNSK
I anledning hans 60-års dag den 22. januar ble Karl J. Eliassen tildelt Nordnorsk Skøytekrets' hederstegn/diplom. Skjervøyløperen har en lang og innholdsrik skøytekarriere bak seg, og han er fortsatt aktiv som en av de fremste veteranløperne både nasjonalt og internasjonalt.

Bonus for banerekorder på 500 under sprint-NM
Aktiv Skøyteklubb har alt klart til norgesmesterskapet i sprint 3. og 4. januar på Valle Hovin. Over 80 løpere er tatt ut til det arrangøren håper skal bli en fartsfest.

Fred Anton Maier 70 år
Fred Anton Maier fyller 70 år mandag 15. desember. Alf Tore Aronsen har skrevet en hyldningsartikkel til sin barndoms første skøytehelt.

På vinterveien fra Jevnaker
Skøyteløpere fra Hadeland viste verden vinterveien i gode, gamle dager. Nå går ex-skøyteløperen Jørn Didriksen vinterveien som forfatter med base i barndomshjemmet på Jevnaker.

Da den evige toer ble gullgutt
Steinar Åge Brenden har skrevet en ny skøytehistorisk artikkel. Denne gangen har han tatt for seg 1500-meteren under OL i Squaw Valley i 1960, da Roald Aas fikk sin olympiske gullmedalje.

Skøytesportens Dag på Risenga
Asker SK arrangerte Skøytesportens Dag søndag 30. november. Det var strålende vær og gode isforhold på en bane full av glade og ivrige skøyteløpere fra lokalmiljøet.

Kupper'n fyller 75
Av alle våre store skøytehelter, er det nok Knut "Kupper'n" Johannesen som fremstår som den perfekte illustrasjon på Den norske skøyteløper. Den 6. november blir hele Norges "Mister 15.46,6" 75 år.

Skøyter som rekreasjon og naturopplevelse
Oktober med speilblanke islagte vann i Finnmark. Høres ikke dette forlokkende ut når sola skinner og du i tillegg kan nyte naturen med en god matbit ved et knitrende kaffebål?

Gode treningsforhold for forbundsløperne i Inzell
Forbundsgruppa ligger i disse dager i Inzell på treningssamling. Været har vært noe varierende, men treningsforholdene har vært gode både for istreningen og for alt av barmarktrening.

Stor fest for Fred Anton
I forbindelse med avdukingen Fred Anton Maier-statuen i Tønsberg 6. desember innbyr Tønsberg Turn til en skøytefest utenom det vanlige på Quality Hotel i Tønsberg.

Historiske skøyteløpere
Tormod Bjørnetun Haugen, Jan Terje Sørlie og August Teodor Haugen fra Sandefjord ble de første norske løperne i VM på rulleskøyter noensinne.

Stor aktivitet i Østviken
Det har vært stor aktivitet i region Østviken i sommer.
I tillegg til sommerisen har teamet hatt treningssamlinger i Båstad, Sandefjord og på Turtagrø. Sist helg var både regionlag og ungdomsgruppe på Skreia.

Norge med tre løpere i rulleskøyte-VM
Årets VM på rulleskøyter går i Gijon i Spania kommende helg, og for første gang i historien stiller Norge med løpere.

Frisk satsing i Mjøsteam
Regionlaget Mjøsteam hadde i juni rulleskøytesamling på den flotte rulleskøytebanen på Skreia. Dette var den andre samlingen i oppkjøringen for kommende sesong, og i alt deltok det åtte løpere fra Mjøsteam og tre fra samlingslaget.

40 skøytetalenter på samling
– Det har vært en positiv og fin gjeng å jobbe med, sier Lasse Sætre etter at Terra-samlingen med 40 ivrige ungdommer er avsluttet på Hamar.

IceDome-samling med to europamestre på Storhamar
De har ikke merket så mye til sommervarmen de siste dagene, deltakerne på de to kunstløpsamlingene som har vært avviklet på Hamar. Til sammen har omkring 120 kunstløpere deltatt på IceDome i Hamar OL-Amfi og på Sk8Hamar i Storhamarhallen.

Kari-Anne Olsen ny internasjonal kontroller
Etter en intens uke med forelesninger, øvelse og både skriftlig og praktisk eksamen er Kari-Anne Olsen godkjent av ISU som internasjonal kontroller.

Nordea Kunstisbane ferdig i oktober
Arbeidet med Nordea Kunstisbane som bygges i Kristiansund av Atlanten Kunstisbane AS går ufortrødent videre. Tidsskjemaet ser ut til å holde, og banen skal være klar til bruk i midten av oktober.

Et annerledes skøytestevne
Spk. Falken inviterte for andre året på rad til Right To Play Cup på Leangen kunstisbane 8-9. mars. Right To Play Cup er et kretsstevne litt utenom det vanlige. Resultatet ble 52 entusiastiske skøyteløpere som hadde det skikkelig gøy på en solrik Leangen kunstisbane!

Sesongens siste i Fosenhallen
Bjugn/Ørland Skøyteklubb arrangerte i helga åpent kretsstevne i Fosenhallen, der over 50 løpere deltok.

Flott massemønstring
Med nærmere 200 ferdighetsmerke-takere og deltagere på "Kuppern-runden" ble Skøytesportens dag på Valle Hovin søndag 2. mars en flott massemønstring.

Veteran-sprintere på pallplass
De tre norske deltakerne under Masters International Speed Skating Sprint Classic 2008 i Inzell forleden gjorde så å si rent bord ved å besette hver sin pallplass.

Et flott LM på Risenga
Landsmesterskapet 2008 er historie. Arrangøren Asker Skøyteklubb kan være stolt av arrangementet. Det ble et perfekt mesterskap, både sportslig og sosialt.

Om teknikk, trening og rekorder
Skøyteentusiasten Steinar Åge Brenden har skrevet en artikkel der han tar for seg ulike aspekter ved hurtigløp gjennom tidene. Blant annet er den "Den store 5000-meteren" i 1963, da Kuppern satte sin legendariske verdensrekord, er viet stor oppmerksomhet.

Kunstløp på Nærbø
Nærbø IL har fått nytt flerbruksanlegg inkludert en flott ishall. Nå har de startet kunstløpgruppe med skøyteskole for barn og unge.

Fra Oscar til Håvard
De ble begge født på slutten av 80-tallet med omtrent hundre års mellomrom og de er utvilsomt de to største skøytetalentene Norge har hatt. I EM i 1908 tok Oscar Mathisen sølv. I EM i 2008 tok Håvard Bøkko sølv. Den andre helgen i februar 1908 ble Oscar Mathisen verdensmester på skøyter. Kan Håvard Bøkko, den andre helgen i februar 2008, gjenta bedriften til Oscar Mathisen?

På offensiven igjen!
Norsk hurtigløp har fått en glimrende start på det nye året med Håvards sølv i EM, et flott verdenscupstevne på Hamar og ikke minst muligheter for triumfer i verdenscupen sammenlagt både i lagtempo og på langdistansene.

Norsk skøytesprint gjennom 70 år
Tirsdag 5. februar er det 70 år siden Hans Engnestangen satte verdensrekord på 500 meter med 41,8. Siden den gang har ingen nordmann, når vi ser bort fra Lasse Efskinds tangering i 1973, innehatt rekorden på sprintdistansen.

Skøyteentusiast med CD og radioprogram
Jan-Christian Nordahl er en ekte entusiast som brenner for skøytesporten. Han har nylig gitt ut CD, og hver mandag lager han skøyteprogram i radio.

Fellesstart i ASK-Cupen
Nyttårshelga er tiden for å tenke i nye baner for mange av oss. Også skøyteklubber!

Suksess for Oslo Skøytemaraton
Over 100 løpere stilte til start da Aktiv SK arrangerte Oslo Skøytemaraton på Valle Hovin. For første gang i Norge ble det benyttet elektroniske brikker på løperne for å registrere runder og tider.

Kunstløpsamling i Bjugn
Forbundsgruppa og rekrutteringslaget i kunstløp hadde en fin samling i Fosenhallen i Bjugn sist helg.

OL-banen var forlengst smeltet vekk
I sommer oppsøkte Kjellaug og Knut Arthur Olsen et gammelt OL-minne i Italia. Mye tyder på at nordmenn er mer opptatt av skøytehistorien enn italienerne!

Bok om de fire store skøytekongene
Steinar Åge Brenden har skrevet ei bok om de fire store skøytekongene Oscar Mathisen, Ivar Ballangrud, Hjalmar Andersen og Knut Johannessen.

Kjell Rune ble «Årets overdommer»
Kjell Rune Kristiansen ble kåret til «Årets overdommer» da 24 overdommere på nivå 1-3 i helgen var samlet i Bergen for å forberede sesongen.

Skøyterevolusjonen i 1963
Den norske skøyterevolusjonen begynte i garderoben på gamle Frogner stadion. Tidspunktet var seinvinteren 1962. Der møttes blant andre den gamle Kuppern-treneren Harry Haraldsen og idrettskonsulent Stein Johnson (bildet).  Les fortsettelsen i Stein Åge Brendens artikkel!

Maren og Eskil i Uganda
Som utøverambassadører for Right to Play deltok Maren Haugli og Eskil Ervik nylig på en tur til Uganda.

Asier slo Øystein
Asier Peña Iturria slo fjorårsvinneren Øystein Grødum på oppløpet under Midnight Sun Marathon på rulleskøyter i Tromsø.

Fire nordmenn i Karlstad
Det tredje løpet i Nordisk Inline Cup ble arrangert i Karlstad i helgen, og Norge deltok med fire løpere. Vår deltakelse ble noe redusert pga sykdom og jobbsituasjoner, men de som deltok gjorde en topp innsats.

Flott pinsesamling i Bjugn
NSF avholdt sin første samling for ungdom i Bjugn i pinsehelgen. Et 20-talls ungdommer fra Bjugn, Trondheim, Asker, Tynset, Stavanger og Bergen deltok på campen.

Allsidig og morsom kunstløpsamling
Landslaget i kunstløp var nylig samlet på Bolærne. Helgen startet med båttur i øsende regn og endte i en strålende dag med tubekjøring søndag.

Hett for inline-løperne på Skreia
Det ble en varm og flott dag under sommerens Terra Cup 2 på Skreia, hvor arrangørene hadde lagt alt til rette for at dette skulle bli et flott arrangement.

Fantastisk samling i Hareid
Norges Skøyteforbunds forbundsgruppe har vært på en fantastisk samling på Hareid i en uke i mai. Samlingen er et resultat av ivrige skøyteentusiaster i Hareid som tok initiativ og inviterte laget over til en treningssamling.

Samling i Sudndalen
Buskerud Skøytekrets / Region Furumo arrangerte sin tradisjonelle vårsamling på Hermon Høyfjellsenter i Sudndalen første helga i juni.

Lasse æresmedlem i Sand IF
– Nå begynner jeg å føle meg gammel, sa Lasse Sætre da han fredag ble utnevnt til æresmedlem i Sand IF.

Flott start på Terra Cup
Det ble en fantastisk dag på sesongens første Terra Cup, hvor Bjugn/Ørland SK stod som arrangør. Med solskinn og en flott inline-bane var det mange små og store som koste seg!

Team Fana på sykkelsamling
Fredag ettermiddag ankom Team Fana klubbhuset til Hol IL. I løpet av pinsehelgen skal de tilbakelegge ca. 550 km på sykkelsetene.

Norge er med!
Nordisk Cup Inline er i gang. Første løp ble arrangert i Varberg lørdag på en bane i verdensklasse, og de norske løperne viste sine nordiske venner at vi også kan inline. Det var 70 påmeldte løpere fra Sverige, Finland, Estland og Norge, og vi stilte med løpere i nesten samtlige klasser.
Boris Stenins store mesterskap
Den kalde krigen kastet mørke skygger over VM på skøyter i 1960. Det rammet både verdensmesteren, sovjeteren Boris Stenin og bronsevinneren østtyskeren Helmut Kuhnert.

Spansk inline-stjerne er instruktør på Valle Hovin
Aktiv SK har startet sin rulleskøyteskole på Valle Hovin. Den spanske eliteløperen Asier Pena Itturia er instruktør og forbilde for de mange unge som deltar på skolen.

Skøyteløpere i Skarverennet
Lørdag 21. april gikk årets Skarverenn med ca. 12 500 løpere påmeldt. Rennet gikk i flott vær med minusgrader, vindstille og sol. I tillegg til mange landslagsløpere fra langrenn og skiskyting stilte skøytelandslaget med sju løpere.

Sven Kramer får Oscar-statuetten
Sven Kramer fra Nederland tildeles Oscarstatuetten for sesongen 2006/07 for hans overveldende verdensrekordløp på 10.000 meter under VM enkeltdistanser i Salt Lake City i mars i år.

Inspirerende seminar med Virrpi Hortanna
Den finske treneren Virrpi Hortanna holdt seminar for løpere og trenere under kunstløpernes vårsamling i Bærum. Det ble tre spennende og lærerike dager for alle deltakerne.

Flotte norske prestasjoner i Skate Copenhagen
Det var deilig å være norsk i Danmark for syv norske kunstløpstalenter som deltok i Skate Copenhagen helgen 23. - 25. mars. Flotte prestasjoner og gode norske plasseringer viser at jentenes målbevisste trening og satsing begynner å gi resultater.

BKK med flott vårshow
Bergen Kunstløpklubb holder tradisjonene ved like og arrangerte også i år et flott vårshow i Bergenshallen. Temaet i år var tusser og troll på isen.

700 deltok på skolestevne i Asker
Asker Skøyteklubb, i samarbeid med Bondi skole, arrangerte nylig det årlige skole-mesterskapet på skøyter for barnetrinnet, 2.-7. klasse. Mer enn 700 deltakere stilte til start.

Aktiv SK satser på rulleskøyter
Aktiv SK satser sterkt på rulleskøyter utover våren og sommeren, blant annet med rulleskøyteskole og Nordisk Inline Cup på Valle Hovin.

Gøy på «Right to Play Cup»!
Spk. Falken inviterte til Right To Play Cup på Leangen kunstisbane 10. og 11. mars 2007. Right To Play Cup var årets siste kretsstevne, og målsettingen var å gjøre noe ekstra og annerledes ut av en sesongavslutning på glattisen. Resultatet ble 75 entusiastiske skøyteløpere som hadde det skikkelig gøy!

Norsk seier i Barentskampen
Det norske laget gikk helt til topps i årets Barentskamp som ble arrangert i Harstad. De 15 løperne på laget klarte å kapre til sammen 660 poeng mot russernes 566 og finnenes 534.

56 løpere på startstreken i ASK-Mila
Aktiv Skøyteklubb arrangerte torsdag 1. mars for 23, gang ASK-Mila på Valle Hovin. Totalt stilte 56 løpere til start fordelt på 5000m og 10000m, mens én  løper gikk halvmaraton. Feltet på 5000m utgjorde nesten 30 løpere i alle aldre.

Sterk norsk veteraninnsats i Calgary
De norske løperne hevdet seg meget godt og tok tre klasse-seire under det uoffisielle VM for veteraner i Calgary. Det ble satt en rekke rekorder under stevnet.

Flott rekruttdag på Leangen
Mens LM ble arrangert i snøvær Tromsø, gikk sesongens rekruttstevne på Leangen i flott vintervær med minus 3,8 grader og sol. 45 løpere stilte til start.

Oscar hedret
Under en høytidelig og verdig seremoni ved Frogner stadion 18. januar la kulturbyrådet i Oslo kommune, Anette Wiik Bryn ned krans på Oscar-statuen.

OL-planer presentert for ASK-lauget
Aktiv SKs bedriftssponsorer, «ASK-lauget», var nylig invitert til en lunsj hvor de ble orientert om Oslo planer for OL i 2018.

Den enarmede skøyteløperen
Vladimir Sjilikovskij (bildet) er et navn som noe tilårskomne skøytevenner aldri glemmer. Den enarmede russiske skøyteløperen sjokkerte alle med sin fantastiske 10.000 meter på 16.13,1 på Medeo-banen bare en måneds tid før OL i Squaw Valley i 1960. Nikolaj Stjelbaums var en annen sterk sovjetisk milløper på denne tiden.

Stor aktivitet på Gol
Aktiviteten i skøytegruppa på Gol er stor. Forholda på Glitre Stadion er perfekte, og tilgangen til foreldre, ungar og utstyr er god. I vinter er det difor rekordmange som har det ”Gøy på Isen”.

Flott gjennomført NM og LM i kunstløp
Årets LM og NM i kunstløp gikk i Askerhallen i helgen. Asker kunstløpklubb sørget for en fin ramme rundt mesterskapet, og bekreftet sin dyktighet som arrangør. Klubben har også dyktige løpere – de tok fire av seks gullmedaljer!

Nisser og engler skapte førjulsstemning i Bergen
I nissekostymer og engledrakter og til fengende julemusikk, entret skøyteløperne i Bergen kunstløpklubb skøyteisen i Bergenshallen. Årets juleshow var i gang!

Oslo vedtok budsjett for Frogner-kunstis
Bystyret i Oslo vedtok onsdag kveld 2007-budsjettet som gir hel kunstisflate på Frogner stadion.

Stor pågang til skøyteskolene i Bergen
Tre av skøyteklubbene i Hordaland Skøytekrets har hatt en utrolig stor pågang av nye skøyteløpere til skøyteskolene. Bergen Kunstløpklubb måtte sette grense på 95 elever, og Bergen Skøyteklubb og Fana IL sine skøyteklubber har hatt ca 70 elever hver.
Hyggelig Risengaløp
Risengaløpet i Asker 2. desember samlet hele 137 deltakere.

Speed Girls og Speed Tigers
Aktiv SKs yngste løpere heter ikke lenger rekr/10/11/12 år. De er nå Speed Girls og Speed Tigers!

Sesongåpning på Risenga
Skøyteløperne i Asker martkerte sesongåpningen på Risenga torsdag kveld. 40 løpere, hvorav 12 nybegynnere, deltok.

Rekordtidlig baneåpning i Hol
Tirsdag 14. november kunne naturisbanen i Hol tas i bruk. Løpere fra Hol og Gol hadde fellestrening på den ferske isen.

Kunstløptalenter i Bergenshallen
Mange unge talenter deltok under det nasjonale kunstløpstevnet for rekrutter og viderekomne i Bergenshallen i helgen.

Speedy Senoritas i Inzell
Våre «raske jenter» har hatt ei flott treningssamling i Inzell. I tillegg til mange gode treningsøkter, ble det også tid til utflukter.

«Energitrapp» bygget på dugnad i Hol
Hol ILs  skøyteløpere har fått sin egen «energitrapp». Med sine 140 meter og 400 trinn og burde den være en utfordring for alle som vil teste formen!

Kari-Anne klar for større dommeropgaver
Etter bestått eksamen under «Nebelhorn Trophy» i Oberstdorf i helgen, er Kari-Anne Olsen nå autorisert av ISU som internasjonal mesterskapsdommer i kunstløp. Hun kan få oppdrag i EM, junior-VM og VM. Norge har dermed tre dommere på dette nivået.

Konstruktiv samling på Bardufoss
NSF samlet krets og klubber i Nordnorsk Skøytekrets til utviklingsmøte på Bardufosstun i helgen. Klubbene som deltok var Tromsø, Narvik, Harstad og Skjervøy, og kretsen var representert ved sin leder Heidi Hofsøy Mollan.

Til inspirasjon for mange
Aktiv Skøyteklubb har et aktivum som mange kan misunne klubben – en stor og aktiv veterangruppe. Forberedelsene er i full gang til en ny sesong hvor målet for mange er veteran-VM i Calgary.

Østviken-løpere på idrettshøgskolen
26 løpere i alderen 12-16 år hadde sist lørdag samling på Norges Idrettshøgskole i Oslo.

Speedy-samling på Ranten
Speedy Senoritas har i helgen 1.-3. september vært på samling på Ranten Høyfjellshotell.

Region Sør på is i Calgary
Løpere fra Region Sør har vært på treningssamling i Calgary i sommer. Trener Svein Erik Johansen har sendt oss en rapport.

Region Furumo på is i Heerenveen
13 løpere fra Region Furumo har nylig hatt en vellykket issamling i Heerenveen.

Landslagsseier i rulleskøytefinalen
Finalen i rulleskøyteshowet ”Inline Tour/Terra Cup” ga seier til isskøyteløperne ved Henrik Christiansen, over inlinespesialistene. Samtidig ble arrangementet på Valle Hovin en fin dag for mange jenter og gutter som fikk lære seg mange av rulleskøytesportens grunnelementer og finesser.

Tron Espeli gjenvalgt i Budapest
Tron Espeli (t.v. på bildet) ble gjenvalgt som leder for ISUs tekniske komite for hurtigløp under kongressen i Budapest. Totalt ble 318 forslag behandlet under kongressen, som ble avsluttet fredag.
Terra Cup på Hamar
26 løpere deltok i rulleskøyteløpene på Hamar lørdag. Løpene gikk i gateløype på ca. 550 meter ved Vikingskipet. Asier Pena (bildet) vant alle tre løpene for menn.
Regionsamling i Båstad
I strålende vær har det i helgen vært regionsamling gutter/jenter for skøyteløpere fra Båstad, Rakkestad, Aktiv og Asker.
Tromsø forbereder seg til landsmesterskapet
Mens resten av Norge forbereder seg til sommer og sol, forbereder Tromsø Skøyteklubb seg til Landsmesterskapet 2007.
Spennende Terra Cup i Arendal
Med god hjelp av NSFs Lennart Strik og Øystein Haugen arrangerte Arendal SK Terra Cup på rulleskøyter 10. juni. I kamp med fotball-VM var det ikke overvettes stor publikums-tilstrømning, men de som kom gledet seg over Arendals egen Øystein Grødums avsluttende seier i utslagningsløpet over 56 runder.
Tøff pinse for kunstløperne
Sesongens første kunstløpssamling ble avholdt på Toppidrettsentret i pinsehelgen. Det ble en fin og variert pinsehelg både for deltakerne, trenerne og lederne. Treningsværet viste seg fra en hyggelig og lett sommerlig side, og det ga fine muligheter for de planlagte barmark-aktivitetene – og ikke minst sosiale innslag.
50 unger prøvde rulleskøyter i Larvik
2. løp i Terra cup ble arrangert på Nordbyen i Larvik søndag 28. mai. Arrangør var IF Fram skøytegruppe. Løpet ble avholdt på parkeringsplassen på Nordbyen kjøpesenter og ble avholdt under fine værforhold.
Armand Carlsen hedret av Oslo Idrettskrets
Armand Carlsen ble hedret med ”Ildsjelprisen” på kretstinget i Oslo Idrettskrets på Idrettshøgskolen lørdag 20. mai.
Vellykket start for Inline Tour og Terra Cup
Årets første Terra Cup rulleskøyter ble avviklet i Bergen søndag med Norges Skøyteforbund og Fana IL skøyter som arrangør. Asier Pena Iturria fra Spania vant herreklassen. Kasper Hasselbjerg fra Danmark tok 2. plassen og Are Eri Bjelland fra Fana IL fikk 3.plassen.
Cindy får Oscar-statuetten
Oslo Skøiteklub har besluttet at Oscar-statuetten for sesongen 2005-06 tildeles Cindy Klassen for hennes seier i allround-VM i Calgary, der hun var overlegent best på samtlige fire distanser og forbedret verdensrekordene både på 3000 meter og sammenlagt.
Samling i Bergen
Løpere og ledere fra flere hurtigløpsklubber var nylig samlet i Bergen. Det ble ei morsom og lærerik helg!
Første samling for Speedy Senoritas
Speedy Senoritas har startet oppkjøringen til kommende sesong. Den første samlingen avviklet i helgen.
Vellykket samling i Fredrikstad
FKK og Plankebyen sto som arrangør av vårens stormønstring for norske kunstløpere. Samlingen hadde både bredde- og toppvinkling. NSF hadde engasjert Regina Jensen som gjestetrener som i samarbeid med Marek Chrolenko og Berit Steigedal sto for det faglige innholdet.
Bildeglimt fra Olenogorsk
Årets Barentsmesterskap på skøyter ble arrangert i Olenogorsk i Russland 18. og 19. mars. Løpere fra Norge, Finland og Russland deltok i stevnet.
Davos-forhold i Håkøybotn
Skøytesesongen er slettes ikke over! På Agnar Wilhelmsens skøytestadion i Håkøybotn er det fortsatt flotte forhold!
Klart for kunstisbane på Nordmøre!
En gledelig nyhet for alle skøytevenner på Nordmøre: Styret i Atlanten Kunstisbane AS har 22. mars fattet vedtak om å sette i gang anbudsprosessen for bygging av kunstisbane i Kristiansund. Prosjektet er nå fullfinansiert, melder mangeårig ildsjel for prosjektet og styremedlem i aksjeselskapet, Tor Olsen.
Nytt fra IMSSC
Sven-Åge Svensson er norsk representant i IMSSC, International Masters’ Speed Skating Committee. I et nyhetsbrev til veteranløperne orienterer han om aktuelle saker.
Medaljedryss i Heerenveen
De unge norske skøytetalentene hevdet seg meget godt under finalen i Vikingrace i Heerenveen 10. og 11. mars.
Endelig en verdensmester!
Etter 24 magre år fikk Norge endelig en juniorverdensmester på skøyter. Håvard Bøkko innfridde alles forventninger og vant på en suveren måte.
Veteraner tok gull i Helsinki
Under det uoffisielle veteran-VM som gikk i Helsinki, Finland i helgen, ble det 5 gull-, 2 sølv- og 3 bronsemedaljer til Norge.
Rekorddag på Leangen
Vindstille, solskinn, noen få kuldegrader og knallgod is – og mange personlige rekorder. Det er godt å være trønder og skøyteinteressert.
Flotte representanter for Norge
Årets gutte- og jentelandskamp ble arrangert i Pori i Finland siste helgen i februar. Laglederne Ståle Njåtun og Lars Stomperudhaugen har sendt oss et reisebrev.
Reidar Liaklev er død
En våre store skøytehelter, Reidar Liaklev, døde 1. mars, 88 år gammel. Liaklev ble olympisk mester på 5000 meter i 1948. Samme år vant han også europamesterskapet.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.