Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kunstløpernes vårsamling


Det er for tiden naturlig å se mot Finland og finske treningsmetoder da Finland nå har tatt steget opp som den ledende kunstløpnasjonen i Europa på kvinnesiden. I EM i år tok alle de finske jentene plass blant de seks beste. Det var derfor ekstra spennende å få en av de finske topptrenerne til å lede vårsamlingen i år. Sist helg var landslag, rekrutteringslag og noen inviterte løpere samlet i Bærumshallen. Trener på samlingen var Virrpi Hortanna som hadde med seg stortalentet Jenni Vahamaa som ble nummer fire i årets junior-VM og som var en av de få som mottok stipend fra ISU i fjor.

Det ble tre inspirerende dager for alle løpere og trenere. Virrpi hadde økter både på barmark og is. Barmarks-treningene inneholdt mange kjente øvelser for løperne, men de fikk også prøvd seg på en litt annerledes bruk av vekter i barmarks-treningen. Virrpi bruker en del vekter i treningen, men relaterer hele tiden øvelsene til det løperne gjør på isen.

På istreningene var stemningen lett, men allikevel seriøs. De norske løperne fikk skryt for at de var lydhøre og ”veldresserte”. Det var stor innsats på isen med mange morsomme og gode forøvelser for de ulike hoppene. Det er en klar, rød tråd gjennom det hun jobber med, og Virrpi bruker Victor Kudriatsevs metoder som utgangspunkt for sin teknikk. Victors grunnprinsipper er godt kjent i Norge, så dette ble en bekreftelse på at det trenerne har jobbet med de siste årene er den rette veien å gå. Berit Steigedal, trener for flere av løperne på samlingen, var spesielt imponert over Virrpis evne til å tilpasse øvelsene ut ifra hver enkelt løpers ståsted.

Seminaret er et av de første Virrpi Hortanna har holdt utenfor Finland grenser, og hun håpet å komme tilbake til Norge ved en senere anledning for å jobbe videre med de norske løperne.
 

Virrpi Hortanna sammen med sine to løpere. Jenni Vahamaa til høyre.
Virrpi instruerer.
Tonje Myrberg (TT), Virrpi Hortanna og Berit Stigedal (AKK).
Dommerne Ellen Merete Amble og Kari Anne Olsen var også med på seminaret.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.